Karlos Alkaraz od Nadala uzima dva rekorda precocity: Pet polufinala velikog i 50 pobeda

Karlos Alkaraz od Nadala uzima dva rekorda precocity: Pet polufinala velikog i 50 pobeda

Španac je ostvario te cifre posle pobede nad Cicipasom u 21 godini i 30 dana

Rafael Nadal i Karlos Alkaraz predvodiće špansku delegaciju na sledećim Olimpijskim igrama u Parizu. Obojica su se izjasnili da žele da se okupe u modalitetu dublova i daju medalju Španiji.

Alkaraz je postao, sa rezultatima, prirodna zamena Balearića u vrhu sporta u reketu. U stvari, sposoban je da podesi i čak nadmaši neke Rafine zapise.

Alkaraz ne pronalazi rivala u Cicipasu i izazvaće novog broja 1 u polufinalu Rolan Garosa

Bez daljeg odlaska, pobedom u četvrtfinalu Rolan Garosa protiv Stefanosa Cicapasa, dodao je svoje peto polufinale ‘Grend slema’ sa samo 21 godinom i 30 dana. Nadal je to ostvario u 21. godini i 33 dana pobedom nad Tomašom Berdihom u četvrtfinalu Vimbldona, u izdanju iz 2007.

Samo tri tenisera su se plasirala u polufinale pre: Bjorn Borg (20 godina i 98 dana), Boris Beker (20 godina i 224 dana) i Mats Vilander (20 godina i 291 dan).

Slično Rafa je sa 21 godinom i 31 dane stigao do 50 pobeda u prvoj ligi. Carlitosu je trebalo jedan dan manje da dostigne tu oznaku.

Učenik Huan Karlos Ferero izjednačio se prošlog maja na Mutua Madrid Openu balearskog ostrvljanina rekord od 14 uzastopnih pobeda na Mastersu 1000 u španskoj prestonici.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.