Pregled četvrtfinala Rolan Garosa: Rajbakina protiv Paolinija, Sabalenka protiv Andreeva, Zverev protiv de Minaura

Pregled četvrtfinala Rolan Garosa: Rajbakina protiv Paolinija, Sabalenka protiv Andreeva, Zverev protiv de Minaura

Pre svakog dana igre u Parizu, prekinućemo tri meča.

Elena Rajbakina protiv Jasmine Paolini

Moglo bi vam biti oprošteno ako se iznenadite kada saznate da je Rajbakina još uvek na ovom turniru. Nosilac broj 4 je odigrala većinu svojih mečeva početkom dana, i nijedna od njenih pobeda u pravom setu nije ponudila mnogo drame. Ona će ponovo otvoriti postupak u Čatrieru u sredu, ali to neće biti tako rano, zahvaljujući povlačenju Novaka Đokovića sa turnira.

Njen protivkandidata Paolini takođe je leteo daleko ispod radara. Njena jedna pobeda u odnosu na Bjanku Andresku došla je u tri seta. Energična Italijanka je u svom prvom Grend slem četvrtfinalu sa 28 godina.

Rajbakina i Paolini su odigrali dve završene utakmice, a Rajbakina je dobila oba. Najsvežiji, na šljaci u Štutgartu u aprilu, išao je u tri seta. Stilski mudro, to жe biti bitka suprotnosti. Rajbakina je visoka 18 metara, udara lopticu jako i uglavnom ravno, i mnogo bi radije napadala nego branila. Paolini je na 170 km/h i oslanja se na brzinu, okretanje i koškanje da bi osvojila svoje poene. Ako uspe da se skupi dovoljno dobro da se održi ranije, gomila bi trebalo da zaoda za ovim trgovcem brzinom.

Međutim, ne mnogo toga, uključujući brze protivnike, mučilo je Rajbakinu na Rolan Garosu, ili bilo gde drugde 2024. godine. Ona ima 34-5 u sezoni, i gleda da unovči veliku titulu. Paolini će imati uzbrdo penjanje koje će izbaciti iz koloseka taj gol. Pobednik: Rajbakina

Rajbakina ima 34-5 u sezoni, i gleda da unovči veliku titulu.

Rajbakina ima 34-5 u sezoni, i gleda da unovči veliku titulu.

Aryna Sabalenka vs. Mirra Andreeva

„Šta se desilo sa Milom Andrejevom?“ bilo je pitanje koje sam zamalo sebi postavio ranije ovog proleća. Ideja je apsurdna, naravno; Još uvek ima samo 17 godina, a još joj nije dozvoljeno ni da igra pun raspored turnira. Međutim, posle dobrog početka godine u Brizbejnu i Melburnu, u Madrid je ušla u maju pošto je izgubila tri od svojih poslednjih pet. Da li je ruski fenomen naleteo na brzinu? Zar njen uspon neжe biti meteorski kao љto smo mislili?

Moћda sam malo prerano postavio ta pitanja. Sa trenerom Končitom Martinez u svom uglu, Andreeva je u madridskoj četvrtini pobedila šampionku Vimbldona Marketu Vondrousovu. Sada je u četvrtfinalu Rolan Garosa. U drugom kolu pobedila je bivšu no. 1 Viktoriju Azarenku sa 7:5 u trećem; u trećem kolu demolirala je Pejton Sterns – koja ju je pobedila na Indijan Velsu —6-2, 6-1.

Andreeva je u Madridu izgubila od Sabalenke 6-1, 6-4. Sada жe se ponovo suoиiti sa njom. Šta će ovog puta uraditi drugačije? Od ponedeljka je rekla da nema pojma.

„Naravno da ćemo dodati nekoliko korekcija“, rekla je Andreeva. „Promenićemo nešto, jer način na koji sam igrao poslednja dva puta nije funkcionisao. Tako da naravno ja nemam ništa u glavi, pa se nadam da će mi trener pomoći oko toga“.

Andreeva je u Madridu izgubila od Sabalenke 6-1, 6-4. Sada жe se ponovo suoиiti sa njom. Šta će ovog puta uraditi drugačije?

Andreeva je u Madridu izgubila od Sabalenke 6-1, 6-4. Sada жe se ponovo suoиiti sa njom. Šta će ovog puta uraditi drugačije?

„Ona je igrač drugog nivoa, tako da moram da budem spreman od početka. Nadam se da će mi trener pomoći oko toga“.

Andreeva je bar iskrena. Podrazumevani odgovor u toj situaciji je da kažete da treba da budete „agresivniji“ i da „igrate moju igru“. Ako ništa drugo, Sabalenka je poslednji protivnik, Ema Navaro, bila malo previše agresivna. Nikada nije bila na vrhu pokušavajući da napadne Sabalenkin drugi servis, i to nikada nije počelo da joj uspe.

Sabalenka je u Madridu rekla da je pokušala da se uveri da Andrejeva nije dobro počela i stekla neko rano samopouzdanje.

„Ona je mlada igračica, nema šta da izgubi, tako da morate da budete zaista koncentrisani i da joj ne dajete mnogo mogućnosti“, rekla je Sabalenka.

Sabalenka je pokušala da se uveri da Andreeva sumnja u svoje šanse. Može li Andrejeva da uradi suprotno i stavi neku sumnju u Sabalenku u sredu? Niko do sada nije našao način, i mislim da Andreeva, sa 17 godina, nema sasvim dovoljno vatrene moći, ili staloženost na velikoj sceni, da to ostvari. Pobednik: Sabalenka

De Minaur će u sredu sa Zverevim doneti rekord od 2-7 u svom četvrtfinalu.

De Minaur će u sredu sa Zverevim doneti rekord od 2-7 u svom četvrtfinalu.

Aleksandar Zverev protiv Alex de Minaur

De Minaur je u ponedeljak doneo rekord od 2-6 protiv svog protivnika Danila Medvedeva u njihovom meču četvrtog kola. Kada se sve završilo, imao je 3-6. U sredu će doneti rekord od 2-7 u svom četvrtfinaluith Aleksandar Zverev. Moћe li Australijanac da ode 3-7?

de Minaurov rekord protiv Zvereva 2024. je obećavajući. On je pobedio Nemca u Junajted kupu za početak sezone, pre nego što je izgubio od njega u Indijan Velsu. Oba meča su bila na tvrdim terenima, a oba su prošla tri seta.

Zverev će imati prednost u gumenom meču, što će biti noćna sesija u Čatriju. Visok je šest centimetara od De Minaura, dobiće mnogo više slobodnih poena iz svog servisa i, istorijski gledano, mnogo mu je udobnije na šljaci. De Minaur obožava kontra udarac, ali neće moći toliko da se osloni na taj deo svoje igre protiv Zvereva, koji, uprkos visini prednosti, voli da se okuplja, a ne da napada.

Možda i najvažnije, Zverev se pokazao kao nemoguć za ubijanje do sada ove godine u Parizu. On je u petom setu zaostajao za Tallonom Greikspoorom 4:1, a Holger Rune za dva seta u jedan. Ali nikada se nije uspaničio, i bio je poslednji čovek koji je stajao oba puta. Ovo bi lako mogao da bude još jedan maraton, a de Minaur će možda na trenutke gledati kao da će ga osvojiti. Ali, povešću Zvereva da se još jednom tetura do cilja. Pobednik: Zverev

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.