Novak Đoković se povlači sa Rolan Garosa 2024. zbog povrede kolena; Jannik Sinner clinches ATP world No. 1

Novak Đoković se povlači sa Rolan Garosa 2024. zbog povrede kolena; Jannik Sinner clinches ATP world No. 1

Đoković povredio koleno tokom susreta četvrtog kola sa Franciskom Čerundolom; njegovo povlačenje znači da će Sinner postati 29.

Novak Đoković se zvanično povukao sa Rolan Garosa 2024. uoči četvrtfinalnog meča sa nosiocem No. 7 Kasperom Rudom, navodeći kao razlog povredu desnog kolena.

Đokovićeva povlačenja znači da će Janik Grešnik postati 29. čovek koji se popeo na ATP svet br. 1, pošto je Đokoviću, braniocu titule, bilo potrebno da makar stigne do finala kako bi imao matematičku šansu da zadrži prvo mesto.

Đoković je povredio koleno tokom meča četvrtog kola protiv 23 nosioca Franciska Čerundola, meča koji je dobio iz dva seta u jedan nanižu, 6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3. Bio je to drugi uzastopni meč u pet setova Đokovića, pošto je igrao do kasno u noć da bi savladao no. 30 nosioca Lorenca Musetija, ponovo iz dva seta u jedan naniž.

Rud će se sada plasirati u svoje treće uzastopno polufinale Rolan Garosa, a dvostruki drugoplasirani će čekati pobednika četvrtfinalnog susreta između no. 4 nosioca Aleksandra Zvereva i br. 11 nosioca Aleksa de Minaura.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.