Đokovićeva vaskrsenja na ‘Grend slemovima’: Mišići kidaju abdomen, drugi u nogu…

Đokovićeva vaskrsenja na 'Grend slemovima': Mišići kidaju abdomen, drugi u nogu...

Srbin je savladao dve povrede na Australijan openu 2021. i 2023. godine koje ga nisu usporile u osvajanju titule

Novak Đoković On je juče priznao, posle pobede u svom drugom meču u pet semena na Rolan Garosu, da ima nelagodnost u kolenu koja mu se pogoršala nakon što se okliznuo tokom meča sa Franciskom Čerundolom zbog nedostatka šljake na „Filipe Četrieru“.

Đoković je započeo vremensko suđenje kako bi bio sposoban da u sredu preuzme sud sa Kasperom Rudom. On nije viđen kako trenira u utorak na padinama Bulonjske staze.

Ne bi bio prvi put da je Đoković savladao povredu tokom ‘Grend slem’ turnira i na kraju osvojio turnir.

On je 2021. pokidao trbušni mišić u trećem kolu Australijan opena sa Tejlorom Fricom. Dve godine kasnije, na istom takmičenju, uspešno bi se suočio još jedna suza mišića od tri centimetra u nozi koja ga je naterala da svira ceo Open u zavojima.

Mnogi su sumnjali u istinitost fizičkih problema Srbina i on je eksplodirao: »Kada se drugi povrede, oni su žrtve, ali ako sam to ja, onda se foliram. Mislim da je to interesantno. Ne moram nikome ništa da dokazujem. Ali imam ovogodišnju magnetnu rezonancu i abdominalnu. Biće u mom dokumentarcu ako želim da ih pokažem. Navikao sam na te stvari i svakako mi daju više snage„.

Kreg Tili, direktor prvog majora, kasnije je potvrdio povredu svetskog broja 1 i raščistio svaku sumnju.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.