Previews & Picks: Alcaraz vs. Tsitsipas, Gauff vs. Jabeur, Sinner vs. Sinner. Dimitrov

Previews & Picks: Alcaraz vs. Tsitsipas, Gauff vs. Jabeur, Sinner vs. Sinner. Dimitrov

Carlos Alcaraz vs. Stefanos Tsitsipas

Nešto u vezi Tsitsipasove igre je uvek donosilo najbolje iz Alkaraza. Španac se pre tri godine najavio teniskom svetu kao tinejdžer kada je uznemirio Grka u pet sjajnih setova na US Openu. Od tada je nastavio to majstorstvo sa još četiri pobede i bez poraza u njihovoj glavi. Prošle godine na Rolan Garosu, Alkaraz je u četvrtfinalu napravio jednostrani, uzastopni rad Cicapasa.

Doduše, sudeći po njegovoj formi kroz ovu sezonu na šljaci, Čini se da je Cicipas spreman da se popravi po tom rezultatu 2024. godine. Bio je šampion u Monte Karlu, drugoplasirani u Barseloni, i prošao je kroz neke teške protivnike u Parizu— Fucsovics, Zhang, Arnaldi – bez previše problema.

Međutim, posle pokušaja početka turnira zbog povrede ruke, Alkaraz je svakim kolo izgledao sve bolje i bolje. Što znači da ovaj meč treba da predstavi oba momka u nečemu što je blizu njihovog najboljeg. Što je, do sada, uvek značilo da Alkaraz dolazi kao pobednik. Pobednik: Alkaraz

Gauf obezbeđuje postojanost i brzinu – meso i krompir – dok Džabeur svojim maštovitim odabirom šuta obezbeđuje trešnju na vrhu.

Gauf obezbeđuje postojanost i brzinu – meso i krompir – dok Džabeur svojim maštovitim odabirom šuta obezbeđuje trešnju na vrhu.

Coco Gauff vs. Ons Jabeur

Nismo videli mnogo ovakvih mečeva u poslednje vreme, a ono što smo videli nije bilo lepo – pobeda Gaufa od 6-0, 6:1 na WTA finalu u Kankunu prošlog oktobra.

Džabeur će sigurno želeti da se iskupi posle tog nastupa, i pokuša da popravi svoj rekord od 2:4 protiv Amerikanke. Ovo dvoje bi trebalo, teoretski, da nam daju nešto dobro za gledanje. Gauf obezbeđuje postojanost i brzinu – meso i krompir – dok Džabeur svojim maštovitim odabirom šuta obezbeđuje trešnju na vrhu. Svaka se ume oko glinenog terena, ali svaka prilazi površini drugačije.

Džabeur ima potencijal da pobedi Gaufa ili bilo koga drugog svakog dana. Ali procenti, i njihov prošli rekord jedni protiv drugih, kažu da će nepokolebljivi Koko prevladati većinu dana. Pobednik: Gauff

Kao i Alkaraz, Grešnik se osećao i igrao bolje sa svakom rundu u Parizu.

Kao i Alkaraz, Grešnik se osećao i igrao bolje sa svakom rundu u Parizu.

Janik Grešnik protiv Grigora Dimitrova

Kao i Alkaraz, Grešnik je počeo ovaj turnir pod oblakom povrede. U njegovom slučaju, problem sa kukom ga je isterao iz Madrida i držao van Rima. Ali, takođe kao i Alkaraz, osećao se i igrao je bolje sa svakim krugom u Parizu. Ispustio je samo jedan set, do Korentina Mouteta, ali je to brzo nadoknadio osvajanjem naredna tri seta na sve ubedljiviji način, 6-3, 6-2, 6-1.

Grešnik je 3:1 protiv Dimitrova. On je pre dva meseca pridao kraju san Bugarina da osvoji Masters 1000 pobedivši ga 6-3, 6-1 u finalu u Majamiju. To je bio prilično brz tvrd teren, koji je favorizovao teže pogođenog Grešnika i njegov dvostruki napad bekhendom sa osnovne linije. Klej bi trebalo da bude malo ljubazniji prema Dimitrovu i njegovoj jednoj ruci; Pobedio je u njihovom jedinom susretu na povrљini pre иetiri godine u Rimu.

Ali to je bilo u vreme kada je Grešnik bio tinejdžer, i još uvek je bilo 6:4 u trećem. Normalan dan za verziju Grešnika za 2024. godinu trebalo bi da znači još jednu pobedu za njega ovde. Pobednik: Grešnik

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.