„Uopšte ne očekujem da se preda“: Kasper Rud namestio revanš Rolan Garosu sa Novakom Đokovićem

"Uopšte ne očekujem da se preda": Kasper Rud namestio revanš Rolan Garosu sa Novakom Đokovićem

Norvežanin je u ponedeljak uveče eliminisao Tejlora Frica u četiri seta.

Sedmi nosilac Kasper Rud je treći put uzastopno stigao do četvrtfinala Rolan Garosa, gde ga čeka svetski broj 1 Novak Đoković u revanšu prošlogodišnjeg finala.

Rud se ogradio od 12. nosioca Tejlora Frica, 7-6 (6), 3-6, 6-4, 6-2, u ponedeljak uveče – usput je sačuvao set poen u uvodnom taj-brejku.

„Da sam izgubio to i drugo, izgledalo bi zaista loše, ali posle drugog seta je i dalje bilo 1-sve. Rano me je slomio, a onda sam odatle samo rekao sebi, vreme je da istupim, daću sve od sebe da samo uđem u zonu i ostanem tamo“, rekao je dvostruki drugoplasirani novinarima.

Norvežanin sada ima 39-9 u sezoni i u sredu će ući u okršaj pošto je u aprilskom polufinalu Monte Karla pobedio u poslednjem susretu sa Đokovićem. Dvadesetdvomodni veliki pobednik preživeo je iz dva seta u jedan nanižu za drugi krug trčanja, boreći se pored Franciska Čerundola.

Dok su poslednje dve pobede Đokovića uzele danak njegovom telu, što uključuje i pitanje desnog kolena, Rud će svoj poslednji susret sa Đokovićem tretirati kao i svaki drugi.

„Uopšte ne očekujem da se preda. Moram da očekujem da bude svež, spreman i da će biti težak meč“, rekao je on.

„Prošle godine u finalu sam rano dobio brejk u prvom setu, još uvek se sećam. Izgubio sam ga u taj-brejku. Bio je to dug, težak, fizički set. Pokušaću da učim iz toga.“

Rud je sada pobedio u 16 od svojih poslednjih 18 mečeva na šljaci.

Rud je sada pobedio u 16 od svojih poslednjih 18 mečeva na šljaci.

Kao i Đoković, Rud je ispustio četiri seta na putu do konačnih osam. Njega je u drugom kolu gurnuo Alehandro Davidovič Fokina i prošao u četiri protiv 28. nosioca Tomaša Martina Etčeverija.

„Mislim da sam, iskreno, završio u prilično teškom delu žreba i puno dobrih igrača na putu dovde koje sam uspeo da prevaziđem“, rekao je Rud.

„Ponekad jednostavno morate da razmišljate, ok, neću igrati savršeno ali biću težak igrač koga treba pobediti u best-of-pet setova na šljaci. Takav mentalitet mi je radio.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.