Rafa Nadal slavi peti rođendan daleko od Pariza od osvajanja prve titule

Rafa Nadal slavi peti rođendan daleko od Pariza od osvajanja prve titule

Španac je napunio 38 godina posle poraza u prvom kolu na ovogodišnjem Rolan Garosu protiv Aleksandra Zvereva

Rafael Nadal Sada ima 38 godina, sa dugom listom Grend slem titula, 36 Masters 1000 titula, pet Dejvis kupova i dvostrukom olimpijskom zlatnom medaljom u singlu i dublu.

Nadalovih pet rođendana daleko od Pariza

2009 runda od 16 poraza od Robina Söderlinga

2016. treća runda penzionisanja zbog zgloba

Pandemija 2020 i turnir kreću u septembar

2023. van turnira zbog povrede Ilijača Psoasa

Poraz u prvom kolu 2024. od Aleksandra Zvereva

Teniser će peti put slaviti daleko od Pariza pošto je profesionalni igrač reketa i prvi put je krunisan na Rolan Garosu u izdanju 2005.

Nadal, koji je u prvom kolu 2024. izgubio od Aleksandra Zvereva 27. maja, nagovestio je da će preskočiti turneju na travi, uključujući i Vimbldon, kako bi stigao u najboljem stanju za Olimpijske igre u Parizu (od 27. jula do 4. avgusta).

Tada će odlučiti kalendar koji će uslediti do kraja godine i mogućnost nastavka još jedne aktivne sezone da se oprosti od važnih turnira u svojoj karijeri kao što je Australijan open, Monte Karlo, Barselona, Rim i povratak na Otvoreno prvenstvo Francuske.

Pre samo godinu dana, Rafa je proslavio svoju godišnjicu oporavka od operacije kuka. Danas se ponovo oseća kao teniser i takmičar.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.