Roland Garros Previews: Sabalenka vs. Navarro, Zverev vs. Rune, Ruud vs. Fric

Roland Garros Previews: Sabalenka vs. Navarro, Zverev vs. Rune, Ruud vs. Fric

Pre svakog dana igre u Parizu, prekinućemo tri meča.

Arjana Sabalenka protiv Eme Navaro

Sabalenka će se suočiti sa svojim prvim nosiocem i prvim potencijalnim izazovom na turniru. Mislio sam da жe izazov doжi od druge Amerikanke Medison Kiz. Međutim, Navaro, koji je u subotu pobedio Kiza, možda je teži, ili bar nezgodniji protivnik.

Pročitajte još: Ema Navaro, iznenađenje američkog tenisa, ponovo iznenadila pobedom nad Medison Kiz

Sabalenka i Navaro su igrali jednom, na Indijan Velsu početkom godine, a Navaro je pobedio u tri seta. Uradila je to sa superiornom doslednošću, ali i sa potcenjenim arsenalom spinova, uglova, putanja i kontra udaraca. Navaro se probija kroz zelenu glinu juga SAD- a, a crvene stvari u Chatrieru bi trebalo da budu po njenom ukusu.

Ali Sabalenka se i sama mnogo dopada u poslednje vreme. Igrala je mnogo bolje tokom zamaha na šljaci nego što je bila na tvrdim terenima u SAD, a čini se da je spremna da se prvi put finale na Rolan Garosu. Imati strpljenje i taktičke veštine da prođeš Navara biće dobar test. Pobednik: Sabalenka

Sabalenka i Navaro su igrali jednom, na Indijan Velsu početkom godine, a Navaro je pobedio u tri seta.

Sabalenka i Navaro su igrali jednom, na Indijan Velsu početkom godine, a Navaro je pobedio u tri seta.

Aleksandar Zverev protiv Holger Runea

Ovo zaslužuje svoj Chatrier zadatak za noćnu seansu, jer smo zakasneli za meč između njih dvojice. Poslednji je došao 2022. godine, u Minhen; Tog dana tinejdžer Rune nam je dao ideju za šta je sposoban nokautiranjem favorita domaće zemlje 6-3, 6-2.

Dve godine kasnije, Zverev je rangiran kao broj 4, a Rune br. 13. Zverev je imao jaku sezonu; njegovo samopouzdanje moralo je da bude visoko u njegovom poslednjem meču, kada se vratio sa 1-4 manje u petom da bi pobedio Tallona Griekspoora. Rune je veći deo 2024. godine pogođen i promašen, što je trend koji se nastavio i na šljaci ovog proleća. Međutim, pokazao je i neverovatnu volju za pobedom tako što se vratio sa mnogo leđa u taj-brejku petog seta, da bi u drugom kolu pobedio Flavija Kobolija.

Zverev je superiorniji igrač, i otežaće život Runeu svojom mešavinom snage serviranja i mlevenog poteza. Ali Rune voli binu, i publiku protiv koje se treba uzbuditi i boriti. Imaće dovoljno igre da bude zanimljiva. Ali, da li ima dovoljno da osvoji tri seta? Mora da se zagreje, i da ostane vreo. Pobednik: Zverev

Poslednji Amerikanac koji stoji na Rolan Garosu, Fric je pokazao da njegov stil serve-plus-one može da deluje na šljaci. Moћe li da izvede uznemirenost protiv Ruda?

Poslednji Amerikanac koji stoji na Rolan Garosu, Fric je pokazao da njegov stil serve-plus-one može da deluje na šljaci. Moћe li da izvede uznemirenost protiv Ruda?

Casper Ruud vs. Taylor Fritz

Poput Zvereva i Rune, ova dvojica su igrali samo jednom, još 2022. godine na ATP finalu. Bio je to izvanredan meč, koji je Rud dobio 8-6 u taj-brejku trećeg seta na zatvorenom tvrdom terenu

Rud bi trebalo da ima veću prednost na spoljašnjoj glini – pod pretpostavkom da kiša konačno izdrži u Parizu. Imao je dobro proleće, u finale je u Monte Karlu, osvojio je Barselonu i pozicionirao se za treći put do finala Rolan Garosa. Međutim, Fric se i ove godine dobro držao u Evropi, pa je polufinale u Madridu. Svaki je preživeo strah od pet sena do sada u Parizu: Rud protiv Alehandra Davidovika Fokine, Fric protiv Thanasija Kokinakisa.

Fric je pokazao da njegov stil serve-plus-one može da deluje na glinu. Ali Rudova cela igra, a posebno njegov težak forhend, bolje je napravljena za prljavštinu. Pobednik: Rud

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.