Pik dana: Francisko Čerundolo protiv Novaka Đokovića, Rolan Garos

Pik dana: Francisko Čerundolo protiv Novaka Đokovića, Rolan Garos

Argentinac bi noleu mogao da zada slične probleme kao Musetti – a Srbin verovatno neće biti u špicu fizičke kondicije.

Od subote uveče do nedelje ujutru Novak Đoković je zaradio pobedu nad Lorencom Musetijem 7-5, 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-0. Njih dvojica su bili na terenu do 3.07 ujutru po lokalnom vremenu, poslednji meč je ikada završen na Rolan Garosu. Imaju to na umu, imam neke nedoumice da li će Đoković biti blizu 100% kada se u četvrtom kolu suoči sa Franciskom Cerundolom. Zato igram protiv Argentinca da pokrijem ogromno širenje od 7,5 utakmica.

U nedelju rano ujutru, Kasper Rud je otišao na X da detaljno objasni proces kroz koji igrači prolaze posle meča. Stvari se ne završavaju tek kada se meč završi. Đoković je verovatno proveo još nekoliko sati radeći tretman na svom telu, što znači da verovatno nije mnogo spavao posle meča. Povrh ovih, Đoković će se na dnevnoj sesiji suočiti sa Cerundolom. Tako da ni on ne dobija puna dva dana da se oporavi. S obzirom na to da je Đoković toliko procesno orijentisan, samo mislim da nije sigurno pretpostaviti da će igrati kao normalan tamo. A ako to nije dovoljno, ovo je takođe nezgodan meč na terenu za 24-puta grend slem šampiona.

Čerundolo je jedan od najpravilnijih igrača na ATP Turu. Ili nastupa na nivou Top 10 igrača, ili izgleda kao da mu je mesto na Čelendžer turu. Razlog za to je što Cerundolo igra smeli tenis sa osnovne linije. Ima jedan od najvećih forhenda na planeti, ali povremeno može da bude van znaka sa tim pogotkom. Njegov bekhend je malo šturiji, ali nije tako veliko oružje. I njegov servis je malo klimav. Procenat njegovog držanja nikada nije bio na 80,0% ili više, i tu bi Đoković mogao da pobegne sa ovim mečom. Ali zapravo mislim da postoje neke sličnosti između Cerundola i Musetija, zbog čega vidim da se Đoković malo muči sa ovim mečom.

Ako Cerundolo može da izbegne neke veoma traljave servis gemove, mislim da može da uznemiri Đokovića na način na koji je to uradio Musetti. U tom poslednjem meču Đoković je imao problema da pogodi preko Musetija zbog sposobnosti Italijana da pokrije teren. Pa, Cerundolo takođe ima veliku pokretljivost. A Musetti nije samo gurao loptu nazad u igri, već je puštao da se što češće kida. Cerundolo жe uraditi istu stvar. Takođe sam mislio da Đoković izgleda kao da ga je na kraju ponekad bilo lako navijeti. Pa, ako Cerundolo udara lopticu što čistije može, Đoković će biti u pokretu poprilično.

Sve u svemu, Đoković bi trebalo da pronađe način da prođe Cerundolo jer mu je teniski IQ mnogo veći. To znači da će Đoković biti pouzdaniji u trenucima visoke prednosti. Ali mislim da je 25-godišnjak sposoban da osvoji set ovde. To bi mu oteћalo da ne pokrije љirenje igre. A realnost je da bi čak i poraz od 6-4, 6-3, 6-4 uspeo. Dakle, sve dok Đoković ne dominira u potpunosti, ova opklada bi trebalo da unovči.

Pik: Cerundolo +7.5 Igre (-138)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.