Grešnik srušio Mouteovu pobunu i uklonio poslednjeg Francuza iz grada

Grešnik srušio Mouteovu pobunu i uklonio poslednjeg Francuza iz grada

Italijan se plasirao u četvrtfinale u četiri seta i izjednačio svoj najbolji rezultat na turniru

Corentin Moutet oduševila francusku publiku koja je u nedelju napunila Filipea Šatrijea nešto više od sat vremena. To je bilo vreme kada je tvitovao Janik Sinner i bio je čak sprema da ga postavi 6:0 u uvodnom setu.

Grešnik je, šepajući u kuku, išao od manje ka više u meču do zatvaranja povoljnog rezultata 2-6, 6-3, 6-2 i 6-1. Italijan je eliminisao poslednjeg lokalnog igrača iz singl remija, cPotpisivanje neuspeha francuskog tenisa.

Janik, svetski broj dva i četvrtfinalista u 2020., sastaće se sa Grigorom Dimitrovim u poslednjoj rundi. Bugarin nikada ranije nije bio najboljih osam na turniru. Dimitrov je pobedio Huberta Hurkacaza. 7-6(5), 6-4 i 7-6(3). Grešnik, šampion Australijan opena u januaru, ima 11 Grend slem pobeda zaredom.

Italijani u četvrtfinalu Grend slema

Janik Grešnik 7

Adriano Panatta 6

Mateo Beretini 6

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.