Tejlor Fric je poslednji američki čovek na Rolan Garosu posle poraza Bena Šeltona i Tomija Pola

Tejlor Fric je poslednji američki čovek na Rolan Garosu posle poraza Bena Šeltona i Tomija Pola

Ben Šelton je sebe uporedio sa MLB bacačem „daleko iznad brojanja bacanja“ pošto ga je bolno rame sprečilo da odigra najbolje što može u porazu od Feliksa Auger-Alijasimea 6-4, 6-2, 6-1 u trećem kolu.

PARIZ (AP) — Ben Šelton je sebe uporedio sa levom rukom bejzbol lige, nakon što ga je bolno rame sprečilo da odigra najbolje u porazu od Feliksa Auger-Alijasima u trećem kolu 6-4, 6-1 na Otvorenom prvenstvu Francuske koji je završen u subotu, nakon što je zbog kiše suspendovan.

„Feliks je samo igrao suviše dobro danas. Čak i da nisam imao šta god da sam imao, bilo bi teško proći, sa načinom na koji je igrao“, rekao je 15. nosilac Šelton, 21-godišnji Amerikanac koji se prošle godine plasirao u polufinale Ju-Es opena i četvrtfinale Australijan opena.

„Samo se osećam kao bacač koji je bacio previše bacanja, daleko iznad svog broja bacanja“, rekao je on. „Mnogo kašnjenja sa kišom. Mnogo toga dalje i van nas. Svi se bave tim, ne samo ja.“

Šelton je pao sa 5:4 u uvodnom setu protiv br. 21 Auger-Aliassime na Terenu 14 u petak uveče kada je igra suspendovana. Nastavak utakmice u subotu prebacio se na Teren Suzan Lenglen, jednu od dve arene na Rolan Garosu sa krovom koji se povlači, što im je omogućilo da igraju čak i dok tuševi muče turnir na šljaci peti dan zaredom.

„Igranje seta sinoć sa natopljenim lopticama, blatnjavim lopticama, to mi je nekako malo pogoršalo rame“, kaže Šelton. „Ali ja sam izašao tamo i uradio šta sam mogao danas i dao 100 odsto.“

Fric, koji je bio u četvrtfinalu na svakom od druga tri mejdžor turnira, prvi je igrač iz svoje zemlje koji se od 2020. godine plasirala u mušku rundu 16 na Rolan Garosu.

„Sa mojim sejanjem i kako sam igrao, zaista to očekujem. To je, valjda, veliko olakšanje da dođem do ove tačke, jer je to nešto što sam mnogo želeo“, rekao je Fric, koji se sada sastaje sa brojem 7 Kasperom Rudom, drugoplasiranim u Parizu svake od prethodne dve godine.

Tokom ponovnog pokretanja Šeltonovog meča bilo je jasno da nije bio u stanju da proizvede svoje uobičajene visoko-moćne servise – čak i pre nego što mu je levo rame masirao trener. Auger-Alijasime, Kanađanin koji je došao do polufinala Us Opena 2021. godine, odneo je u subotu početnih pet gemova da zatvori uvodni set i povede sa 4:0 u narednom.

„Osećao sam se kao da su moje namere jasne, a moja egzekucija je bila ispravna, i bio sam u stanju da uradim ono što sam želeo“, rekao je Auger-Alijasime, koji sada igra no. 3 Karlosa Alkaraza, „a istovremeno dobija slobodne poene sa svoje strane i prilično dobro može da vrati svoj servis“.

Šelton je u svojoj drugoj punoj sezoni na profi turneji posle osvajanja NCAA šampionata na Univerzitetu Floride imao samo jedan as u poslednja dva seta zajedno, dok mu je najveća brzina servisa značajno opala, išao je sa 137 km/h (221 kph) u prvom setu na 123 km/h (199 km/h) u drugom.

Doduše, nije razmišljao o povlačenju iz meča.

„Mislim, mogao bih da izađem tamo. Mogao bih da igram tenis. Mogao bih da stavim loptu na teren. Naravno, imao sam bolove. Ali idem tamo da se igram. Ovaj sport je onaj u kojem vidite da se to mnogo dešava – mečevi prestaju – ali ukoliko ne mogu da se dovucem do linije i udarim lopticu u teren, neću stati, jer neću oduzeti momku koga igram“, rekao je Šelton. „Ne želim da uzmem pobedu od njega kada je to 100 odsto pobeda koju zaslužuje. Pored ovog meča ne bi trebalo da bude zvezdice. Izaљao je i tukao me. Nikad mi nije prošlo kroz glavu da prestanem.“

Ne misli da жe propustiti nikakvu akciju zbog ramena.

Šelton i dalje planira da uđe na travnati teren u nemačkom Štutgartu, koji počinje 10. juna, jer počinje pripreme uoči Vimbldona.

„Nisam previše zabrinut zbog toga“, rekao je on. „Kada bacač preрe svoj broj, nije da mu je sezona gotova. Vratiću se u Štutgart.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.