Cicepas, od spasavanja tri lopte do dva seta do nule sa Arnaldijem do ponavljanja četvrtfinala

Cicepas, od spasavanja tri lopte do dva seta do nule sa Arnaldijem do ponavljanja četvrtfinala

Grk, finalista 2021, ispustio je dva seta na putu do penal runde

Stefanos Tsitsipas, novi broj na ATP listi u 25. godini nastavlja da prevazilazi prepreke na ovogodišnjem Rolan Garosu. Nakon što je ispustio set u drugom kolu turnira protiv Nemka Danijela Altmajera, Grk se danas vratio sa Mateom Arnaldijem.

Cicipas, finalista 2021. Morao je da se vrati iz seta i tri poena u drugom setu pre nego što je zatvorio povoljan skor 3-6, 7-6(4), 6-2, 6-2.

Arnaldi, posle borbe u prva dva seta, Fizički je raskomadan posle toga. Meč je odigran na terenu Suzan Lenglen, terenu na koji je Stefanos najviše puta kročio 2024. godine.

U stvari nije debitovao na Filipe Četrieru, centralnom centru Bulonjske lige gde će igrati protiv pobednika duela između Karlosa Alkaraza i Feliksa Auger-Aliasimea. Da biste pronašli poslednji put kada je skočio na pesak na glavnom terenu Opena, morate da se vratite u četvrtfinale 2023. godine, upravo sa Alkarazom.

Doubles & Mixed

Tsitsipas je jedini teniser koji se pojavio u sva tri modaliteta turnira: singlu, dublu i mešovitom. U poslednje dve specijalnosti to je više za lično pitanje nego za sportsko zato što su njegovi saputnici njegov brat Petros Cicipas i njegova partnerka, Španac Paula Badosa. U dublu bi trebalo da debituje ove nedelje i sutra će doći red na mešovite.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.