Karlos Alkaraz se naoružao novim servisom: Menja dve stanice u jednu u pokretu reketa

Karlos Alkaraz se naoružao novim servisom: Menja dve stanice u jednu u pokretu reketa

Španac gleda da stekne ritam uz servu i rezultati se vide na Rolan Garosu

Karlos Alkaraz on uvek traži savršenstvo, to je ključ uspeha najmlađeg broja jedan u istoriji, koji ove nedelje traži 16. kolo na Rolan Garosu. Španac, koji je od malih nogu apsorbovao savršenu tehniku za pogodak svojim forhendom i bekhendom –Završio je kao da to radi jednom rukom-, uvek je imao svoju Ahilovu petu u servisu.

Zato je to pokret koji najviše vežba tokom predsezona I zato bira da počne zamenom u mečevima kada pobedi na žrebu jer se oseća prijatnije u povratku. Huan Karlos Ferero Pre mesec dana, doneo je odluku da ponovo sakupi svog učenika poklapajući se sa obilaskom šljunka.

Na kraju je uspeo da igra samo na Mutua Madrid Openu pre Rolan Garosa zbog edema u pronatorskim teresima desne ruke. Trener je napravio modifikaciju u biomehanici Carlitosove serve.

Karlos je napravio dva spasa kada je bacio reket nazad i sada pravi jedan, što mu pomaže da ne izgubi ritam u trenutku serviranja„, kaže Antonio Martínez Cascales, direktor Teniske akademije Ferero.

Serviranje je nešto što sam morao da poboljšam i napravio sam promenu koja će mi pomoći

Karlos Alkaraz

Dvostruki veliki šampion poboljšava koordinaciju, koja je ključna za unapređivanje i procenta i snage.“ Servis je bio nešto što sam morao da popravim. I napravio sam promenu za koju mislim da će mi mnogo pomoći da je poboljšam. To je uglavnom stvar kretanja“, kaže Alkaraz.

Korak napred

Ovo nije prvi put da je Ferero uveo nove karakteristike u Mursijanovu službu. Kada su počeli da rade zajedno, „Napravio sam biomehaničku promenu za trbuh.

Kada je bio dete bio je povređen poprilično puta u toj oblasti i ja sam potražio jednostavan pokret kako bi mu zadnja noga pomogla da se malo bolje izdržava i da na biomehaničkom nivou pokret bude dobar, jednostavan i direktan“. Iskorak je иinjenica.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.