Citat dana: Daniil Medvedev pozvao Novaka Đokovića, Džon Mekinro na večeru iz snova

Citat dana: Daniil Medvedev pozvao Novaka Đokovića, Džon Mekinro na večeru iz snova

Bivši svetski broj 1 takođe je sačuvao mesto zemljaka Jevgenija Kafelnikova kada je upitan da baci tri ličnosti iz istorije tenisa tokom konferencije za novinare na Rolan Garosu.

Ako bi mogao da pozoveš bilo koga na večeru, živog ili mrtvog…

Daniil Medvedev, ikada prizemljena duša, zalepio se za svet živih kada su ga pitali koje likove iz istorije tenisa bi pozvao na hipotetičku večeru.

„Van terena sam hladna osoba koja može da priča sa bilo kim“, nasmejao se nekadašnji svetski broj 1, pošto je u subotu pobedio Tomaša Mačaka u četiri seta.

Posle nekog napred-nazad, Medvedev se nastanio na triju nekadašnjeg sveta br. 1s: Novaka Đokovića, Džona Mekinroa i Jevgenija Kafelnikova:

Rekao si da moћeљ da priиaљ sa bilo kim. Samo iz zabave, ako biste mogli da imate malu večeru sa troje ljudi u istoriji tenisa, bilo ko…

DANIIL MEDVEDEV: Istorija tenisa, u redu.

Q. Da, bilo ko. Da sednemo, večeramo ili na zanimljivoj večeri, ko bi to bio i kakav bi bio razgovor?

DANIIL MEDVEDEV: Važno pitanje. O čemu bismo razgovarali? Da li bismo pričali o tenisu ili životu jer će to zavisiti…

Ti bi priиao o ћivotu.

DANIIL MEDVEDEV: Život, pa nema tenisa.

Q. Možeš malo da pričaš o tenisu.

DANIIL MEDVEDEV: Malo tenisa. Rekao bih Da je Novak samo zato što, znate, voleo da znam njegovo – to je smešno pitanje. Kada kažete troje ljudi, želim da vodim iskren razgovor gde mogu da postavljam pitanja, oni mogu da postavljaju pitanja, to je privatno, bez kamera, i zaista možemo iskreno da razgovaramo.

Rekao bih Novak, broj jedan. Još dve, i u istoriji tenisa kažeš… Džon Mekinro, dva, nije loše društvo. Broj tri, Kafelnikov. Nismo blizu. To bi bila moja trojica.

Možda bi Kafelnikov, koji je osvojio i Rolan Garos i olimpijsko zlato, mogao da da Savet Medvedevu kako da pristupi sezoni prepunoj džemova u kojima će tipično specijalista za tvrdokorne terene na šljaci igrati u Parizu dva puta u tri meseca.

Medvedev je prebrodio više kišnih uslova da bi napredovao pod krovom na dvoru Suzan-Lenglen, priznajući da mu je šok povreda koju je pretrpeo izgubljeni golub pomogla da da drugi vetar kako se meč približavao kritičnoj tački.

„Bio sam u fazonu, ‘O, moj Bože, ako mi to daje dodatni minut da dišem, bilo bi savršeno’, i jeste. Za mene je to bio dobar trenutak“, našalio se Medvedev, koji je pozdraveo povređenu pticu.

„Sudija je uradio dobar posao. Bio je veoma nežan. Mislim da je vaћno. Nadam se da je ptica dobro. Možda ga odnesu na veterinarsku kliniku ili tako nešto. Ne znam. Moramo da pitamo šta se desilo posle.“

Medvedev je bio u punom letu kroz tri runde na Klej, postaje udobniji na šljaci u poslednje dve sezone pobedom mastersa 1000 na Internazionali BNL d’Italia i dva nastupa u Parizu u druge nedelje u poslednje tri godine. Moћe li odrћati zamah dovoljno dugo da ta veиera iz snova postane stvarnost?

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.