Aleksandar Zverev, od pobede nad Nadalom do povratka sa 4:1 u petom setu svojim sparingom na Majorci

Aleksandar Zverev, od pobede nad Nadalom do povratka sa 4:1 u petom setu svojim sparingom na Majorci

Griekspoor je trenirao sa Špancem kako bi mu pomogao da se pripremi za Rolan Garos

DaDa, to je tenis. Aleksandar Zverev, svetski broj četiri i teniser koji je eliminisao Rafaela Nadala u prvom kolu Rolan Garosa, flertovao je sa porazom ove subote u trećem kolu Rolan Garosa protiv Tallona Griekspoora. Morao je da se vrati sa 4:1 naniže u petom setu da bi u super taj-brejku preokrenuo pobedu u svoju korist. 3-6, 6-4, 6-2, 4-6 i 7-6(3), za 4 sata i 14 minuta.

Zverev je prešao iz pobede nad Nadalom, 14-godišnjim šampionom na šljaci Pariza, da bude na ivici da izgubi sa svojim sparingom. Griekspoor je pomagao Špancu da se pripremi za napad na Otvorenom prvenstvu Francuske u svojoj akademiji u Manakoru. To je učinio od 15. do 17. maja. Naknadno se plasirao u četvrtfinale Ženevskog opena 250 gde ga je zaustavio samo Novak Đoković.

Saљa polufinalista poslednja tri izdanja turnira, još uvek je u trci za poboljšanje tog rezultata. On u četvrtom kolu čeka pobednika meča između Holgera Runea i Jožeka Kovalika.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.