Zheng Qinwen se okuplja od dvostrukog prekida u trećem, ali pada na džinovskog ubicu Elinu Avanesyan

Zheng Qinwen se okuplja od dvostrukog prekida u trećem, ali pada na džinovskog ubicu Elinu Avanesyan

Dvadesetjednogodišnji Rus, koji je 70.

PARIZ—Dva top 8 ženska nosioca pala su pred četvrto kolo na Rolan Garosu, a br. 7 Dženg Ćinven se u subotu pridružila broju 6 Mariji Sakari kao uznemirena žrtva.

Ipak, ako ste pratili kratku, ali impresivnu karijeru Eline Avanesyan, ovaj rezultat možda i nije toliko iznenađujući.

Dvadesetjednogodišnja Ruskinja, koja je 70. Ona se plasirala u treće kolo Australijan opena pošto je uznemirila Sakari u dva seta.

Dženg, drugoplasirani na Australijan openu, oporavio se od 2-5 naniže – deficita dvostrukog brejka – u trećem setu da bi se Avanesjan preznojio. Pošto je izgubila četiri uzastopne utakmice, Avanesjan se našla u serviranju samo da bi se našla u sigurnom utočištu taj-brejka sa 10 poena.

Držala se i mogla da udahne. Onda se vratila igranju takve vrste tenisa koja je Ženga dovela u tako neizvesnu poziciju.

Zamah je došao na 8-6, Avanesjan. Je Dugo usledilo je okupljanje, sa oba igrača koji su se kretali po terenu kao fliperi, sve vreme pokušavajući da pogode protivnika – i sporu površinu ovog vlažnog, hladnog dana. Avanesjan se dobro uradio da održi poen u životu u više navrata i na kraju je imao koristi od forhenda Dženga koji je donekle šokantno otišao široko.

Ona je tvrdila da je set od 73 minuta – jedan odložen na više od četiri sata zbog kiše – nakon što je Ženg bekhend zalutao levo od osnovne linije.

Avanesjan je imao Dženga u bekstvu na duge staze ovog dvočasovnog, 52-minutnog meča.

Avanesjan je imao Dženga u bekstvu na duge staze ovog dvočasovnog, 52-minutnog meča.

Avanesjan, ravnomerni igrač, ali razumljivo emotivan posle ove pobede, uzeo je dug dan, i pobedu, u hodu.

„Posle nekoliko dana ovde, valjda se svi naviknu na ove (uslove)“, rekao je Avanesjan o kiši. „Na pauzi smo samo igrali karte i pili čaj da budem iskren. Bilo je stvarno lepo.“

Avanesjan je ispustio samo 9 ukupnih utakmica pre današnje pobede na maratonu.

Avanesjan je ispustio samo 9 ukupnih utakmica pre današnje pobede na maratonu.

Sledeća za Avanesjana je ili Bjanka Andresku ili 12. nosilac Jasmin Paolini.

„To je zaista magično mesto za mene“, rekao je Avanesjan o Rolan Garosu. „Prošla godina je bila neverovatna, i ove godine.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.