Pregled niske: snaga brzine glave

Pregled niske: snaga brzine glave

Popularni multifilament izlazi u još mekšem, moćnijem modelu.

  • Cena: $11/set; $160/aktuelno
  • Gauges: 16, 17
  • Boje: Prirodna, Crna

Opis

Glava proširuje svoju multifilamentnu postavu sa verzijom napajanja popularne MLT niske Velocity. U poređenju sa standardnim modelom, filamenti u outer omotu su tanji i obilniji. Ovo naleće na elastičnost, što dovodi do mekšeg osećaja sa većim džeparacom lopte i snagom. Takođe ima premaz sa niskim trenjem kako bi se podstakao snapback struna.

Proces niske

Instaliranje brzine je prilično neprimetno. Naročito ako ste navikli na stroža svojstva poliestera. Pamćenje namotaja i nastranje praktično ne postoje. Prilično je mekan, sa glatkom površinom bez teksture koja se lako rasteže. Kao ukrštena struna u hibridu, zalizani premaz čini relativno lako povlačenje; iako njegova pouzdanost čini manevrisanje kroz blokirane rupe pomalo izazovnim.

Snaga brzine glave

Snaga brzine glave

Šta funkcioniše

Snaga brzine je reklamirana. To je na mekšem kraju multifilamentnog spektra, nudeći skoro nivo snage i jastuk pogodan za ruke pri udaru. Ipak, ne prelazi granicu u kašast, tako da postoji respektabilan nivo povratnih informacija i odziva da se igrate dodirom. Ima uporediv osećaj sa Babolat Xcel i Wilson NXT, ali po atraktivnijoj ceni i minus preteranom lomenju.

Džepanje lopte u udaru je impresivno, sa šutevima koji skidaju konce sa lakom dubinom i tempom. Preciznost je takođe prilično dobra za ovako živahnu nisku, naročito kada je uparena sa manjom veličinom glave i/ili gušćim obrascem niske. I dok je njegov premaz relativno svež, on proizvodi pristojnu količinu okretanja za ovu kategoriju, sa manjom količinom niske između tačaka. Ukoliko ne udarate prekomernim topspinom, trebalo bi da možete da igrate svoju standardnu igru. Ove karakteristike takođe čine efikasnim korišćenje kao ukrštena niska koja se podudara sa glavnom niskom poliestera u hibridnom podešavanju.

Net igra sa multisom je uvek zadovoljstvo, a ova ne razočarava. Izvodi se kapacitiиno bez obzira da li vozi volej kroz teren, ili ga baca meko dodirom. Prelazak na mrežu van servisa je još jedan adut, sa dodatnom snagom koja dobro funkcioniše sa ravnim servisima. Čak i kriške služe da imaju dovoljno pokreta posle odskoka da izazovu probleme. Iskusni dubl igrači će ove karakteristike igre strune biti posebno atraktivne.

Presek brzine napajanja

Presek brzine napajanja

Šta treba raditi

Iako nije slouch za multifilament, Velocity Power je umereni spin producent. Ovo je blistavije ako je vaša igra izgrađena oko agresivnog topspina i trenutno koristite poliester nisku. Zemaljski udarci jednostavno nemaju isti pokret i umakanje, a šut servira nedostatak istog skoka. Za te tipove igrača, ova niska bi zaista trebalo da se smatra samo potencijalnom ukrštenom niskom kako bi se omekšao hibrid.

Slično tome, kada se struna malo opusti i snapback postane lepljiviji, loptice mogu da lete. Veliki udarači sa dužim udarcima mogli bi da naiрu na kontrolne probleme posle nekoliko sati igre. Ti igrači bi takođe mogli da imaju zabrinutosti u pogledu trajnosti, ali pristupačnost niza ublažava taj problem.

Za koga je

Snaga brzine bi bila odličan izbor za svakog igrača koji traži moćno orijentisan multifilament pogodan za ruke sa dobrim dodirom. To bi takođe bila solidna opcija za isečene poli korisnike koji traže ukrštenu žicu kako bi omekšali svoj gudački krevet.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.