Félix Auger-Aliassime „ima sve razloge da veruje“ da može da osvoji Karlosa Alkaraza u Parizu

Félix Auger-Aliassime "ima sve razloge da veruje" da može da osvoji Karlosa Alkaraza u Parizu

Posle ručnog pobede nad Benom Šeltonom, Kanađanin uzima prednost od 3:2 glavom u svoj prvi okršaj na šljaci sa svetom br. 3.

PARIZ—Félix Auger-Aliassime se vraća u drugu nedelju velikog turnira posle procvata na mokrom Rolan Garosu.

U okršaju koji je prenošen od petka zbog vremenskih uslova koji su trajali sedmi dan trčeći u subotu, br. 21 seme je blitzed 15Th-nosilac Ben Šelton, 6-4, 6-2, 6-1, pod zatvorenim sudom Suzan Lenglen da obezbedi datum četvrtog kola sa svetskim brojem 3 Karlosom Alkarazom.

Nastao ranim brejkom u rukama, Auger-Alijasime se izborio sa 15:30 i klimavom duplom greškom zatvorio uvodni set. Nakon što je držao nerve tamo, počeo je jednosmerni saobraćaj.

Auger-Aliassime se popravio na 20-12 u sezoni.

Auger-Aliassime se popravio na 20-12 u sezoni.

Šelton je napravio 14 neiznuđenih grešaka da bi išao samo sa jednim pobednikom u ispustivanju odsudnog drugog seta.

Veći deo toga ima veze sa kanađanima koji su pronašli brazdu. Auger-Aliassime se nije suočio sa poenom za brejk i pogodio je na +9 u pobednicima do neiznuđenog odeljenja za greške u poslednja dva seta kako bi završio nemir.

„Kako je počeo drugi set, osećao sam se kao da su mi namere jasne, a egzekucija je bila ispravna. Bio sam u stanju da uradim ono što sam želeo, a da istovremeno dobijem slobodne poene sa njegove strane i da mogu prilično dobro da mu vratim svoj servis“, podelio je Auger-Alijasime na svojoj konferenciji za novinare.

„Tako sam srećna kako je sve prošlo.“

Ovaj 23-godišnjak se prošlog meseca ponovo pojavio na većoj sceni završivši drugoplasiranog Andreja Rubleva na mastersu u Madridu. Auger-Aliassime je primetno imao dva penzionera sredinom meča i šetnju od Janika Grešnika tokom tog trčanja, ali je takođe doneo kvalitetnu pobedu nad liderom ATP sezone Kasperom Rudom na putu ka šampionskom meču.

Auger-Aliassime je sada pet puta igrao glavni žreb pariskog majora – izlazio je u uvodnoj rundi u tri navrata i probijao se do četvrte runde u svom drugom paru putovanja. Poslednja instanca koju je takmičio u ovoj fazi bila je pre dve godine, što je eventualnog šampiona Rafaela Nadala gurnulo u pet setova.

Protiv Alkaraza, Auger-Aliassime poseduje prednost od 3-2 u njihovoj seriji glavom bez premca – mada će to obeležiti prvu bitku daleko od zatvorenih ili otvorenih tvrdih terena.

„Sasvim drugačiji uslovi sada. Prvi put od (the) US Opena pre izvesnog vremena kada je imao samo 18 godina da smo igrali na jednom Grend slemu“, istakao je on. „Osećam se kao da sve više verujem u svoju igru i ono što radim. Zato mislim da imam sve razloge da verujem da mogu da pobedim, ali očigledno, znamo izazov. To je teљko.“

Da vidimo koji će nivo doneti, da vidimo šta ću doneti. Biće to dobar meč. Félix Auger-Aliassime o suočavanju sa Carlosom Alcarazom

Alkaraz je ličio na sebe u pobedi nad Sebastijanom Kordom u petak uveče, donoseći više energije i intenziteta na teren u smanjenju tekućih pitanja o povredi desne podlaktice koja ga je stavila na stranu tri od četiri značajna turnira na šljaci koji su nastavili ovaj događaj.

„Ako igrač dođe ovde i kaže da neće igrati svoju igru, laže ili će reći da je u stanju da radi stvari koje ne zna da radi, opet laže. Očigledno, sutra izađem igrajući ono što znam, radeći ono što dobro radim“, kaže Auger-Alijasime.

„Ako to uradim, onda da vidimo tokom meča kako će se odvijati. Uvek sam otvoren da se adaptiram kako meč odmiиe da vidim љta radim dobro ili manje dobro i љta on radi dobro.

„Da vidimo koji će nivo doneti, da vidimo šta ću doneti. Biće to dobar meč“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.