Paula Badosa nabasala na svoju stvarnost: Sabalenka joj pokazuje izlaz iz Pariza

Paula Badosa nabasala na svoju stvarnost: Sabalenka joj pokazuje izlaz iz Pariza

Beloruskinja pobeđuje peti put zaredom protiv Španca, koji se vratio porazom od Filipea Četrijera

Paula Badosa, koji je pokrenuo Rolan Garos na 139. mestu, ostavlja ga bliže cilju povratka u prvih 100. On je jedna pobeda daleko od toga da je dobije.

Arjana Sabalenka, svetski broj dva i dvostruki šampion Australijan opena, bio je prevelika prepreka da se suoči sa učenikom Pol Toleda, žrtvom sa ocenom 7-5 i 6-1, za 1 sat i 17 minuta.

. Sabalenka je dobila pet zaredom protiv jedne od svojih najboljih prijateljica na stazi. Razlika između njih dvojice je velika, kako na teniskom, tako i na fizičkom nivou.

Badosa, koji nije igrao na „Filipe Šatrijeu“ još od prvog kola 2022. godine, pobedio je u tosu i izabrao da servira. Prvu utakmicu je završio duplom greškom. Utakmica je dugo odmiиela i on je odmah posle toga reagovao. Znao je slabosti protivnika, koji mu je išao na živce svaki put kada bi mu poeni za brejk izmakli. Do pet u samo dve utakmice do kraja.

Pritisak je očigledno bio na Sabalenki, drugom nosiocu na žrebu i koji juri, bez sreće, WTA titulu koju joj je Iga Sviatek uzela na Ženskom mastersu u Kankunu.

Badosa je povezao usluge na 193 kilometra na sat. Njegovih problema sa leđima nije bilo nigde.

Da biste pronašli poslednji put kada su pobedili top 10 igrača, morali ste da se vratite u reprezentaciju Rome, u njihovom izdanju za 2023. godinu. Ona je u drugom kolu pobedila Ons Džabeura (7). Prošlo je 386 dana.

Taj turnir je bio prekretnica u sezoni zbog povrede leđa koju i dalje nosi.

Mreža je pljunula lopticu pored tenisera iz Minska koji je doneo Pauli prednost od 4:2. Onaj koji je najteže pogodio, najdublji i preko bele linije bio je Španac.

Sabalenka je proćerdao sve brejk šanse besmislenim šutevima koji su išli dva metra široko. Statistika je odraz 1/8. Toliko ga je potražio da je pauza konačno došla na 4:3. Dvoboj je bio frenetičan, nemilosrdan.

Beloruskinja voli da napada i zato ne zna da brani. Badosa je servirala na 5:3, da bi uvodni set preokrenula u svoju korist. Njen protivnik je napredovao suočen sa nedaćama, postigavši četiri utakmice zaredom.

U nastavku je to bio monolog. Još četiri utakmice koje je pobednik igrao 10- 1. Paula je, međutim, imala vremena da izbegne krofnu. To je bilo nakon što sam šutnula reket.

Dvojnik sa dečkom

Badosin nastup u subotu nije završen. Njegovi navijači imaju sreće pošto bi danas popodne trebalo da debituje u mešovitom dublu sa Stefanosom Cicipasom.

Sabalenka nema teniski tenis na šljaci kao kod Džige Sviatek, ali je uspela da se suprotstavi Poljaku u poslednjem finalu Mutua Madrid Opena – uživala je u tri meč lopte – i ponovila borbu za titulu na Foro Italiku u Rimu.

Badosa je izjednaиio treжe kolo 2022.

Arina, sa druge strane, konstantno napreduje do 16. Ne treba se setiti da su prošle sezone stigli do polufinala.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.