Elena Rajbakina, vaulter? Rajli Opelka mačevalac? Teniske zvezde dale bakšiš osvajačima zlatne medalje

Elena Rajbakina, vaulter? Rajli Opelka mačevalac? Teniske zvezde dale bakšiš osvajačima zlatne medalje

U biračkom odboru su, između ostalih, bili Janik Siner, Ons Džabeur, Arjana Sabalenka, Koko Gauf i Karlos Alkaraz.

Olimpijska groznica je živa u Parizu, a predstojeće Letnje igre su manje od dva meseca od potpunog preuzimanja francuske prestonice.

Tenis će biti istaknut na Rolan Garosu, gde se igrači trenutno bore za drugi Grend slem trofej u sezoni. Ali ako ne bi stajao na vrhu podijuma unutar suda Filip Četrier, ko bi hipotetički imao priliku da odne kući zlatnu medalju negde drugde?

Teniski kanal je želeo da sazna i to je učinio tako što je prikupljao uvid od nekih od vaših omiljenih WTA i ATP zvezda.

Za Trezor sa šipkom, Elena Rajbakina je predvodila čopor sa četiri glasa — dojavili su Paula Badosa, Arjana Sabalenka, Jelena Ostapenko i Ons Džabeur. Janik Sinner je bio u zaostatku sa tri nominacije ljubaznošću Kaspera Ruda, Dženga Ćinvena i Artura Filsa. Novak Đoković i Kris Eubanks dobili su dva glasa, a petorica igrača zaokružila su selekcije jednim.

POGLEDAJTE DOLE ⤵️
Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Tennis (@tennischannel)

Iako se pojavila navedena disciplina koja je imala nekoliko uobičajenih izbora, isto se ne može pomenuti za trojicu sportista. U Stoni tenis, Andrej Rublev je završio na prvom mestu sa tri glasa (Karlos Alkaraz, Sabalenka, Koko Gauf), a slede ga Aleksandar Bublik (Endi Marej, Rublev) i Nadal (Daniil Medvedev, Sebastijan Korda). Mira Andreeva je bila usamljena takmičarka koja se iznela.

Ta taktika je bila češća sa Boks. Sabalenka, Gauf, Tejlor Fric i Ben Љelton su se poљali. Rublev (Medvedev, Karolina Garsija) i Rajli Opelka (Tomi Pol, Rublev) na kraju su izjednačeni sa skromna dva glasa.

Opelka je takođe došla na prvo mesto Maиevanje sa par glasova (Jannik Sinner, Fritz), zajedno sa Aleksom de Minaurom (Rud, Korda). U ostatku tabulacije svi su bili samostalni izbori, u rasponu od Gaufa i Ons Džabeura koji su birali jedan drugog, Medvedev je krenuo na Garsiju, Andreeva je naginjala ka Jasmini Paolini i Sabalenki birajući Igu Sviateka.

Zaokruživanje serije je bilo popularno „go-for“ Gimnastike. Na nulu iznenađenje, Đoković je dominirao sa 9,5 glasova. Gauf je prizemljio trojicu bekova (sama, Ostapenko, Garsija), Sabalenkini najbolji momci Badosa i Džabeur su je izneli, dok je Mateo Arnaldi dobio konačnih 1,5 glasova (Fils je bio podeljen sa Đokovićem, zajedno sa glavom od Šeltona).

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.