Pik dana: Paula Badosa protiv Arje Sabalenke, Rolan Garos

Pik dana: Paula Badosa protiv Arje Sabalenke, Rolan Garos

Njih dvojica su tokom godina odigrali neke veoma bliske mečeve na šljaci, pa nemojte da se iznenadite ako Badosa gura Sabalenku u Parizu.

U subotu, 1. juna, Paula Badosa će na Rolan Garosu preuzeti svetsku broj 2 Arina Sabalenka. Ovo je sastanak dva veoma bliska prijatelja, koji bi mogao da bude zanimljiva bitka na terenu. Ovi igrači bi trebalo da budu veoma upoznati jedni sa drugima, zbog čega očekujem veoma takmičarski meč. I zar ne biste znali da je The Over, na ukupno 19,5 utakmica, dostupan po razumnoj -138 kvoti.

Teško je prevideti činjenicu da je Badosa davala Sabalenki da trči za svoj novac u Štutgartu prošlog meseca. Španac je morao da se povuče iz tog meča na 3:3 u trećem setu, što je bilo šteta s obzirom na to da je osvojila drugi set, 6:4. Međutim, taj meč se nije ni završio i prošao je preko 19,5 utakmica, a svaki od njihova prethodna dva meča na šljaci otišao je preko ove ocene (oba su bila u Štutgartu).

Interesantna stvar kod Štutgarta je da igra prilično brže od Rolan Garosa. Ti uslovi bi bili naklonjeni moćnom igraču kao što je Sabalenka, ali Badosa je uspela da drži stvari blizu, i trebalo bi da može da uradi isto na sporijim stvarima. Badosa i sama ima veliki servis i mnogo snage, pa nije da ne voli brže uslove. Ukupno gledano, dobila je skoro 70 odsto mečeva u karijeri na šljaci. Ovo je njena najbolja podloga, i osećam da će njena sposobnost da se dobro kreće na glini biti pravi adut ovde.

Ne bi bilo iznenađujuće da Beloruskinja izađe kao pobednik na ovom meču, naravno. Na kraju svega, ona je na nekim mestima favorit -380. Ona takođe stoji iza samo Iga Swiateka na tabli sa kvotama da osvoji ceo turnir. Ali u isto vreme, ne vidim sabalenku kako krstari ka pobedi. Sabalenka je početkom nedelje Badosu nazvao „tako velikim borcem“. Ta borba bi trebalo da pomogne kladionicama da unovče neke preko karata.

Izdvajanje: Preko 19.5 Igara (-138)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.