Majami premešta ženskog teniskog trenera Pejdž Jarošuk-Tews u ulogu koja nadgleda i muški program

Majami premešta ženskog teniskog trenera Pejdž Jarošuk-Tews u ulogu koja nadgleda i muški program

To je drugi put da je Majami preduzeo korake za premeštanje ženskog trenera u ulogu koja nadgleda i muški i ženski program u olimpijskom sportu.

CORAL GABLES, Fla. (AP) — Majami je promovisala dugogodišnjeg trenera ženskog tenisa Pejdž Jarošuk-Teus u novu ulogu direktora školskog muškog i ženskog teniskog programa, što je potez koji će joj dati nadzor nad oba tima dok nastavlja da trenira žene.

To je drugi put da je Majami preduzeo korake za premeštanje ženskog trenera u ulogu koja nadgleda i muški i ženski program u olimpijskom sportu. Škola je promovisala Ejmi Deem — tadašnjeg trenera ženske staze – u ulogu direktora staze i terena i kros kantri 2008. Deem ostaje u toj ulozi danas, pošto je trenirao oko 200 Amerikanaca u Majamiju.

Deem je bila šesta žena koja je imala nadzor nad muškim i ženskim programom za muškarce i žene kada je unapređena pre 16 godina.

Jarošuk-Tews je u 15 navrata u svoje 23 sezone odvela žensku tenisku reprezentaciju Majamija na Slatkih 16 NCAA turnira. Ovog proleća je trenirala Aleksu Noela u ženskom nacionalnom šampionatu Divizije I – treći put kada je igračica Majamija osvojila tu titulu.

Pročitajte još: Filip Planinsek iz Alabame, Aleksa Noel iz Majamija osvojio titule u NCAA singlu u tenisu

„Pejdž je jedan od najuspešnijih trenera u koledž tenisu i ima jasnu viziju kako tenis u Majamiju treba kolektivno da izgleda, oseća i funkcioniše“, rekao je sportski direktor Majamija Den Radakovič. „Uzbuđen sam što vidim kako ona pomaže studentima-sportistima u oba naša teniska programa da maksimalno iskoriste svoj talenat.“

U sklopu tih poteza, Radakovič je unapredio Aleksa Santosa — dugogodišnjeg saradnika ženskog trenera pod Jarošukom-Tewsom — na čelo muškog trenera.

„Želim da se zahvalim Danu Radakoviču što mi je pružio ovu jedinstvenu priliku“, rekao je Jarošuk-Teus. „Tenis u Majamiju ima posebno mesto u mom srcu, i tako sam uzbuđena što ću imati priliku da nadgledam i muški i ženski tenis na U. Radićemo kolektivno kao programi, kao osoblje i kao zajednica da uspemo na najvišem nivou.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.