Roland Garros Previews: Sabalenka vs. Badosa, Keys vs. Navarro, Djokovic vs. Musetti

Roland Garros Previews: Sabalenka vs. Badosa, Keys vs. Navarro, Djokovic vs. Musetti

Pre svakog dana igre u Parizu, prekinućemo tri meča.

Arjana Sabalenka protiv Paule Badose

Sabalenka i Badosa, koji imaju po 26 godina, koji su obojica bili na rang listi pre tri godine, i koji su dobri prijatelji za čizme, dobro poznaju igre jedni drugih. Igrali su šest puta od 2001. Sabalenka je pobedila u poslednja četiri meča.

Čudnost njihove glave je da su se tri puta suočili u Štutgartu, uključujući i ovogodišnje izdanje tog takmičenja u zatvorenoj glini. Sabalenka je pobedila svu trojicu, ali svaki put je bila blizu. U 2022. godini rezultat je bio 7-6 (5), 6-4. U 2023. godini bilo je 6-4 u trećem. U 2023. godini rezultat je bio 3:3 u trećem kada je Badosa morao u penziju. Jasno je da Španac može da ostane sa njom na nemačkoj glini.

Opširnije: Paula Badosa, Aryna Sabalenka preview „Sabadosa“ scrimmage at Rolan Garos

Šta kažeš na francusku glinu? A Grend slem glina? To bi moglo biti teћe pitanje. Badosa, koja se još uvek iskopava iz dvogodišnjeg pada prepunog povreda, osvojila je dve bliske trojke ove nedelje. Sabalenka se u međuvremenu lako kotrljala kroz svoje uvodne runde; Nestali su, čini se, vandnevni i nervni nastupi koji su je nekada mučili rano u mejdžorima. Prošle su dve godine otkako nije uspela da se plasira u polufinale ili bolje na Slemu.

Obe žene udaraju tempom i težinom, ali Sabalenka to radi sa malo više obe. Pobednik: Sabalenka

Kiz se plasirala u polufinale u Madridu, četvrtine u Rimu (gde je izgubila od Sviateka), a prošle nedelje je osvojila titulu u Strazburu.

Kiz se plasirala u polufinale u Madridu, četvrtine u Rimu (gde je izgubila od Sviateka), a prošle nedelje je osvojila titulu u Strazburu.

Medison Kiz protiv Eme Navaro

Na početku turnira, pitao sam ko bi mogao da izbaci iz koloseka treće uzastopno finale između no. 1 nosioca Iga Swiateka i no. 2 nosioca Aryne Sabalenka. Naomi Osaka je u sredu bila na jednom bodu od nokautiranja Sviateka. Ako postoji neko ko izgleda kao da bi mogla da izazove Sabalenku na isti naиin, izgleda da je to Kiz. Amerikanka se plasirala u polufinale u Madridu, četvrtine u Rimu (gde je izgubila od Sviateka), a prošle nedelje je osvojila titulu u Strazburu. Ako pobedi u ovom meču, a Sabalenka pobedi u njenom, sastaće se u četvrtoj rundi.

Opširnije: Sviatek, Sabalenka… Kljuиeve? Crveno-vrela Medison pravi veliki trag na glini

Prvo, naravno. Kiz mora da prođe pored svoje koleginice Amerikanke i Bili Džin King Kup saigračice Navaro. Kako to biva, ona takođe igra dobro. Ona je u Parizu prošla u finale takmičenja na Rolan Garosu, lako je pobedila u prve dve runde na RG, a bila je i jedna od najnabolnijih WTA igračica 2024. godine. Jedna od najprometnijih, takođe, ima 32-12 godina.

Kiz i Navaro su igrali dva puta, oba puta 2023. godine, a svaki je pobedio jednom; Kiz je bio pobednik u pravom setu na šljaci u Čarlstonu. Navaro je bolji igrač nego što je bila tada, ali ova verzija Keysa joj je možda i dalje previše za rukovanje. Pobednik: Ključevi

Ovo će biti šesti susret Đokovića i Musetija, a barem su bili nezaboravni.

Ovo će biti šesti susret Đokovića i Musetija, a barem su bili nezaboravni.

Novak Đoković protiv Lorenca Musetija

Srbin i Italijan zajedno grade nešto kao istoriju. Ovo će biti njihov šesti susret, a barem su bili nezaboravni. Đoković je 2021. izgubio prva dva seta pre nego što je probio poslednja tri —Musetti nije uspeo ni da završi peti. Dve godine kasnije, Musetti je dobio prvu pobedu nad Đokovićem, u Monte Karlu, i slomio se u suzama. Prošlog meseca, na istom terenu, Đoković je preokrenuo taj rezultat, ali je i dalje bio konkurentan.

Sada će se odležiti na noćnu seansu u Chatrier. Svaka je već jednom igrala na sceni ove nedelje, a svaka je pobedila u dva seta. Đoković je favorit u ovom iz svakakvih očiglednih razloga, ali ako Musetti može da generiše neki rani momentum, i pokaže neke od stilizovanih snimaka po kojima je poznat, imaće publiku sa sobom. I to će verovatno agitovati Đokovića, koji ima tendenciju da se razdražljivo tokom večeri ovde. Pobednik: Đoković

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.