POGLEDAJTE: Elisabeta Cocciaretto šarmira publiku sa malo Francuza posle proboja Rolan Garosa

POGLEDAJTE: Elisabeta Cocciaretto šarmira publiku sa malo Francuza posle proboja Rolan Garosa

Neprimeljeni Italijan je prvi put pobedio dvojicu igrača Iz Top 20 na putu ka četvrtom kolu na jednom Grend slemu.

Tenis Svetskog br. 51 Elisabete Koćareto igrao je zapanjujući tenis kroz tri runde na Rolan-Garosu, pošto je italijan bez premca prvi put pobedio dvojicu igrača Top 20 na putu do četvrtog kola na Jednom Grend slemu. Međutim, to su bile scene posle meča posle pobede od 7-6(4), 6-2 nad nosiocem Liudmilom Samsonovom na terenu Suzan-Lenglen u petak koja je možda zaista osvojila srca Pariza.

Smejući se i kikoćući se tokom celog intervjua na terenu sa Matsom Vilanderom, 23-godišnjakinja je takođe šarmirala čuvenu publiku na Rolan Garosu govoreći pomalo francuski.

„Zdravo, Paris“, počela je da navija, provaljujući u veliki osmeh. Ona je nastavila da se šali na svoj račun, rekavši fanovima da, iako je učila jezik u školi, ipak želi da ga bolje govori.

S obzirom da je mnogo toga napravljeno nad beahviorom pariskih vernika tokom prve nedelje turnira, Cocciaretto je, umesto toga, bila srećna što ih ima u svom uglu čak i pre nego što je savladala svoje poliglotske veštine.

„Zaista sam, zaista srećna što imam tu podršku“, rekla je ona. „Mnogo mi je pomoglo na meč poenu. To me drži da budem agresivniji, da idem da osvojim bod, tako da sam zaista, zaista zahvalan na tome i nadam se da ćete doći da me podržite za naredni meč“.

Pored Samsonove, Kočiareto je iz seta došao i do poraza od no. 13 nosioca, a polufinalistkinje Beatriz Hadad Maia u prvom kolu. Međutim, ona se u petak skoro ponovo našla u nizu, pošto je Samsonova bila na dva poena od osvajanja prvog seta na 6-5, pošto se vratila sa deficita od 4:0.

„Mislim da sam odigrao neverovatne prve utakmice, a posle, previše sam razmišljao, pa sam rekao sebi: ‘Igraj srcem a ne mozgom’, jer ako previše razmišljaš, OK“, rekao je Kokijareto, animirano miniking je bio preplavljen.

„Trudio sam se da ostanem u igri, da se borim i zaista sam, zaista srećan što igram na ovom terenu, da prvi put budem u četvrtoj rundi. To je za mene trenutno neverovatno.“

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Roland-Garros (@rolandgarros)

Kokijareto će se sledeći put nadmetati za svoju drugu pobedu u karijeri Top 10, a drugu na Rolan Garosu, protiv no. 3 nosioca Koko Gauf u nedelju. (Pre dvanaest meseci, Cocciaretto je u prvom kolu pobedio tada br. 10 Petru Kvitovu.)

Da li će se ovaj novopečeni Frankofon ponovo naći kao favorit publike protiv finaliste 2022. u poslednjih 16?

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.