Đoković je jedan meč daleko od novog rekorda: Izjednačio federerovih 369 Grend slem pobeda

Đoković je jedan meč daleko od novog rekorda: Izjednačio federerovih 369 Grend slem pobeda

Svetski broj jedan namerava da izjednači tu cifru u subotu ako pobedi Italijana Musetija

Novak Đoković, svetski teniski rekorder, samo što nije dodao novi rekord bez premca koji ga čini najboljim igračem u istoriji.

Srbin je, posle pobede nad Robertom Karbaljosom u četvrtak, pobedio Roberta Karbaljosa, On je dodao svoju 368. pobedu na ‘Grend slemovima’. To je jedan od 369 od Roger Fedrerer, koji označavaju vrh. On će ga dobiti ako u subotu pobedi Italijana Lorenca Musetija.

Rafael Nadal, treći član reketove ‘Velike trojke’ je treći na toj rang listi sa 314 osvojene utakmice na četiri velike etape reketa. Da biste pronašli njegov poslednji trijumf, morate da se vratite u prvo kolo Australijan opena 2023. sa Britankom Džekom Drejperom.

Plasman mečeva osvojen na ‘Grend slemu’

Rodžer Federer 369

Novak Đoković 368

Rafael Nadal 314

Jimmy Connors 233

Andre Agasi 224

Ivan Lendl 222

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.