Španski muški tenis potpisao najgori nastup na Rolan Garosu u poslednjih 36 godina: Ostao samo Alkaraz

Španski muški tenis potpisao najgori nastup na Rolan Garosu u poslednjih 36 godina: Ostao samo Alkaraz

Španac je bio jedini član ‘Armade’ koji se kvalifikovao za treće kolo francuskog ‘Grend slema’

IŠpanski tenis je otišao na Rolan Garos sa 14 predstavnika: osam muškaraca i šest žena. Posle pet dana takmičenja ostala su samo dva u singl remiju: Karlos Alkaraz i Paula Badosa.

Poslednji put kada sam. samo se jedan teniser iz muške ‘Armade’ kvalifikovao za treće kolo ‘Grend slema’ zemlje, bilo je to u izdanju 1988 sa Emiliom Sančezom Vikariom. Potom se plasirao u četvrtfinale gde je poražen od Šveđana Matsa Vilandera.

1998. je daleko, kada su Karlos Moja, Álex Corretja i Felix Mantilla stigli do polufinala turnira. Finale je bio fratridni duel između Moje i Korete koji je pao na stranu Maljorčana.

U četvrtak obeležena kišom, Alehandro Davidovič i Žaume Munar se oprostili. Alkaraz igra ovog petka u trećem kolu turnira protiv Amerikanca Sebastijana Korde.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.