Davidovič doživeo epski povratak od Ruda i umro na obali

Davidovič doživeo epski povratak od Ruda i umro na obali

Španac je osvojio prva dva seta i na kraju izgubio

Aleksandar Davidovič Malo je falio da pobedi Kasper Rud, sedmi nosilac i dvostruki finalista na Rolan Garosu, na epskom maratonu koji je Skandinavac na kraju prošao u treće kolo, 7-6(5), 1-6, 6-3, 4-6, 6-3 Za 4 sata i 8 minuta.

Bio je to duel titana, između dva specijaliste glinenog suda koji su se opredelili za stranu onoga koji je znao da održi malo više spokoja u ključnom trenutku. Davidovič je i dalje poslednji teniser koji je pre finala pobedio Ruda u Parizu. Bilo je to 2021. godine, u maratonu dužem od četiri i po sata koji je u trećem kolu otišao na stranu Španca u pet setova. Naredne dve godine Norvežanin je stigao do finala, koje je izgubio od Rafe Nadala 2022. i od Đokovića prošle godine.

U ovom izdanju, Rud je vodio na 36 pobedničkih rang lista, sa pet finala, od kojih su dva nedavno bila na šljaci, u Barseloni i Ženevi, prošlog vikenda. Davidović se borio protiv svega toga, sa verom i dosta kvaliteta povremeno, na pragu da napravi pljusak na turniru i plasira se na dva koraka od četvrtfinala koje je igrao 2021. godine.

Bio je to duel zemljana, tenisera koji dišu šljaku i koji su dali sve od toga na terenu Suzan Lenglen, na koji je njen meč pomeren jer je kiša odlagala ceo dan. Dvojica tenisera su proizvela bitku visokog intenziteta, neobuzdanim tempom, sa alternativama, bez mogućnosti da kontrolišu tempo, sada je na vas red, sada sam ja. Temperament Norvežanina naveo ga je da osvoji prvi set u tesnom taj-brejk gemu, ali Španac, koji prvi put sarađuje sa Fernandom Verdaskom (veoma aktivan u loži Španca), nije ispustio i postigao je drugi pogodak sa velikom lakoćom.

Davidovič je imao najbolje trenutke, vodio je sa 2:0, ali je Skandinavka reagovala da povrati deficit i završi sa 2 seta na 1. Još jednom je Španac zadržao pravac, spokojno, dajući dvostrukom finalisti u Parizu isti lek, izdržljivost sa zadnjeg sedišta terena, dobar recept za meč koji je ukazao na habanje i cepanje. Forsiran je peti, iskoristivši Ruda da spusti klip i izgleda spremno za odlučujuću bitku. Sat je koketirao sa četiri sata i ostalo je samo da se razmišlja o epu.

Ali tu je Norvežanin bio čvršći, crtao je po iskustvu i bio solidniji. Davidovič je promašio loptu da bi u petom priznao svoj servis, vođstvo koje nije dozvolio da se provuče u treće kolo protiv Argentinac Tomas Martín Etcheverry ili Francuz Artur Rinderknech.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.