Đoković i bruje Parižani: „Kada igrate sa Francuzom to je bitka a ne samo protiv protivnika“

Đoković i bruje Parižani: "Kada igrate sa Francuzom to je bitka a ne samo protiv protivnika"

Svetski broj 1 preferira terene sa atmosferom, iako priznaje da tenis nije kao fudbal ili košarka

ITema razgovora na Rolan Garosu Ponašanje francuskih navijača je ono što prisustvuje mečevima i što je daleko od uobičajenog ‘fer-pleja’ iskusnog na teniskim terenima.

Ameli Mauresmo– direktorka turnira, morala je da pokaže svoje lice ovog četvrtka posle slika od pre neki dan na kojima se vide navijači kako prekore Davida Gofina u njegovom meču sa lokalnim teniserom. Čak je i alkohol zabranjen.

Novak Đoković, koji je odigrao prvo kolo turnira sa Francuzom Pjer-Iguesom Herbertom, iskusio je iz prve ruke ono što francuzi osećaju. Broj 1 daje svoje mišljenje o tome: „Oni su strastveni navijači i ponekad nije lako. Iskusio sam obe strane. Uvek očekujete da budete podržani ili neutralni, ali to se ne dešava kada igrate sa Francuzom. Moraš da znaš da ćeš imati bitku, ne samo protiv protivnika. Ako igrate protiv lokalnog tenisera na terenima napolju, oni prave još veću buku“.

Đoković priznaje da više voli atmosferu na tribinama čak i ako tenis nije fudbal ili košarka: „Želim da navijači navijaju, pevaju, ali kada pređete granicu to je nepoštovanje. Iskusila sam Gofinovu i stojim iza onoga što je on uradio. Ponekad moraš da se suprotstaviš tome.“

Srbin je morao da traži intervenciju sudije stolice u jednom trenutku meča sa Robertom Karbaljosom, nakon što je pristalica pravio buku između poena kako bi ga iznervirao: „Bio sam veoma blizu svoje stolice i sve vreme sam navijao za protivnika na sredini poena. Žalio sam se sudiji i on mi je rekao da ne mogu ništa da uradim.“

Rivalstvo sa Nadalom

‘Nole’ se osvrnuo i na mečeve koji se igraju sa Rafaelom Nadalom na Rolan Garosu: „Kako je vreme prolazilo video sam poboljšanja u njemu, posebno bekhendom. Naši mečevi na šljaci su me prilično frustrirali, ali, istovremeno, pomogli su mi da poboljšam svoj tenis kako bih mogao da ga pobedim dva puta ovde.“.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.