Daniil Medvedev se uozbilio oko očinstva, bira karijere posle pobede na Rolan Garosu

Daniil Medvedev se uozbilio oko očinstva, bira karijere posle pobede na Rolan Garosu

Bivši svetski broj 1, koji je, priznao je ćerku Alisu još uvek premlad da bi se bavio tenisom, govorio je o balansu podsticanja dečjih talenata na Teniskom kanalu Live Desk.

Ako Alisa Medvedeva izraste u tenisera, Daniil Medvedev ima jednu želju za ćerkom.

„Bio bih srećan da voli šljaku više od mene!“, našalio se bivši svetski broj 1 posle prolaska u treće kolo Rolan Garosa.

Otkako je rođena 2022. godine, mala Alisa je postala popularna ličnost na teniskim društvenim mrežama, a fanovi su ukazali na porodičnu sličnost i buržoazijuću ličnost deteta. Ali Medvedev ne žuri sa svojim 18-mesečnim dečakom na teren prebrzo.

„Kao roditelj želite da vidite šta ona voli i može dobro da radi, jer je to i dalje važno u životu, ali takođe ne želite da je forsite“, rekao je on Prakašu Amritraju i Stivu Vajsmanu na Teniskom kanalu Lajv Desk. „Dakle, verovatno je prerano u ovom trenutku, ali ona voli mali reket koji ima. Voli da se igra sa loptom, da je šutira, takođe. Ako dođe na tenis, nisam siguran da ću moći da budem tu za mečeve. Biću previše pod stresom!“

Sa mlevenjem turističkog života koji troši većinu svog vremena, supruga koja je zaslužna za br. 5, Darija provodi većinu dana sa Alisom, priznajući: „Sa mnom je laka. Kada smo zajedno, ona nema preveliki karakter i ide sa protokom. Volim da zbijam šale sa svojom ženom gde idem, ‘Rekao si mi da je vrištala ranije, ali sa mnom je bila dobro!'“

Međutim, Medvedev može da depilira filozofiju očinstva sa najboljima od njih, razmišljajući o sopstvenom vaspitanju i ulozi koju su njegovi roditelji odigrali u usmeravanju ka karijeri u tenisu.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33)

„Da sam izabrao sebe sa 10 godina, nisam siguran da bih išao na tenis“, priznao je kasnije pojašnjavajući: „Sa 10 godina, ponekad poželite da odete u svemir, a možete da postanete astronaut. Ponekad poželiš da odeš, ne znam, u cirkus, ili ponekad poželiš da postaneš cvećara. Nikad se ne zna.

„U to vreme, roditelji su mi pružali mnogo prilika i nekako je, sa tenisom, nekako kliknulo zajedno. Počeli smo da igramo turnire, počeo sam više da vežbam. Otac je želeo da igram, i mislim da mi se i sam svidelo, ali da sam samo ja odlučivao, mislim da bih posle jednog poraza rekao: ‘Ok, ćao!’ Izgubiš 7-6 u trećem i bio bih spreman da kažem, ‘Ok, sledeći put za 30 godina!’.

Medvedev je postao bolji u otresanju razočarenja, posebno na svojoj najmanje omiljenoj podlozi, i nagrađen je čvrstim – ako neočekivanim – glinenim zamahom. S obzirom na niske rezultate koje je šampion US Opena 2021. izdržao na šljaci proteklih godina, povešće sa četiri setera protiv Dominika Koepfera i povlačenjem Miomira Kecmanovića da bi se tek treći put u osam nastupa na Rolan Garosu stigao do trećeg kola.

„Mnogo više igrača igra bolje ili je manje uplašeno“, rekao je on komentarišući otvoren osećaj za muški žreb. „Kada sam igrao protiv Tomija (Pola) u Rimu, ja sam, lično, mogao sam mnogo stvari bolje, ali on je došao tamo, zgazio me i prešao na sledeći meč. Tako je kako je. Da vidimo, jer je prvih pet ili šest semenki i dalje isto, pa ćemo videti ko je u polusezoni da razmislimo o tome.“

Medvedev će se sledeći put suočiti sa nosiocem Marijanom Navoneom ili Tomašom Mačakom, koji je iznenadio Novaka Đokovića prošle nedelje na Gonet Ženevskom openu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.