„To me stvarno pogadja“: Svetlozeleni Lakost Grigora Dimitrova oličava snažno stanje uma

"To me stvarno pogadja": Svetlozeleni Lakost Grigora Dimitrova oličava snažno stanje uma

„Odeća te ne nosi“, kaže Bugarin, „Ti nosiš odeću.“

PARIZ—Pre godinu dana, Grigor Dimitrov je debitovao u svom novom partnerstvu sa Lacosteom na turniru na kojem je prestižni brend najpoznatiji: Rolan Garos.

Nekadašnji svet br. 3 je sportisao klasičan beli polo sa blagim zelenim akcentom koji je nosio do odgovarajućeg šortsa na putu do četvrte runde, pokazujući da je to vrh ledenog brega za ono što sledi.

Dvanaest meseci kasnije, Dimitrov se pojavio kao jedna od svetlih tačaka na ATP Turu kroz svoj oporavljeni Top 10 povratak i par masters 1000 drugoplasiranih. Prikladno, njegovo uklapanje u najnovije izdanje pariskog majora uključuje življu nijansu zelene boje dok radi u Lacoste-ovoj klasičnoj plavoj boji za kombinaciju koja govori Bugarin.

„Ovo je zapravo jedna od mojih omiljenih, da budem iskren. Zaista mi se sviđa zelenilo, to me zaista potegne“, ekskluzivno je rekao Dimitrov Osnovna linija U četvrtak posle pobede u drugom kolu nad Fabijanom Marozsanom. „Mislim da je to jaka boja za mene. Stvarno mi se sviрa. I prošla godina je bila veoma lepa, ali ove godine sam želela da idem na nešto jače.“

Dimitrov's 2024 RG komplet.

Dimitrov’s 2024 RG komplet.

Dimitrov se osećao kao kod kuće u saradnji sa francuskom kompanijom. Kada sam mu konstatovao da je prošlo 99 godina otkako je suosnivač Rene Lakost osvojio svoju prvu Grend slem titulu baš na ovom turniru, 33-godišnjak je zasvetleo.

„Nadam se da mogu da pobedim i svoj, za prvu!“, izustio je. „Mislim da je veoma posebno kada imate takvo nasleđe kao što je ovaj brend.

„Svi se prilagođavamo promenama i zadovoljan sam svime. Veoma je lepo i lako raditi sa njima. Ovaj turnir je u tom smislu mnogo drugačiji. Svi to možemo da vidimo, svi možemo da razumemo. To je uzajamno osećanje.“

Stvarno mi se sviрa zelena, stvarno me poиinje. Mislim da je to jaka boja za mene. —Grigor Dimitrov

Kroz svoje prve dve pobede ovde, Dimitrov se kotrljao u dva seta – tek treba da bude pomeren za 6-4. Da li šampion ATP finala iz 2017. godine naseda na konstataciju da nošenje kompleta za mečeve koji predstavljaju njegov duh projektuje poverenje na terenu? Apsolutno.

„Odeća te ne nosi. Nosiš odeću. Toliko je važno da imate nešto što ne samo da se dobro uklapa, već se oseća ispravno i volite da nosite“, deli on. „Toliko godina sam uvek bila veoma izbirljiva sa svime oko sebe. Od mojih reketa do cipela do čarapa do narukvica do skoro svega što stavim na telo. Bilo je zabavno vreme sa tim i mislim da ću nastaviti da budem onako.“

Dimitrov sledeći put preuzima belgijskog kvalifikanta Zizua Bergsa povratkom u četvrto kolo na liniji. Nosilac broj 10 želi da prvi put prevaziđe tu fazu na šljaci, pošto je stigao do polufinala na druga tri Grend slem takmičenja.

Ako je Dimitrov komplet bilo kakav nagoveštaj, kupite njegove deonice odmah.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Lacoste (@lacoste)

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.