Novak Đoković nema milosti prema borbenim Karbalisima i ostaje u trci za sve u Parizu

Novak Đoković nema milosti prema borbenim Karbalisima i ostaje u trci za sve u Parizu

Svetski broj 1 pobeđuje na brzoj pruzi i ostaje bez ispuštanja seta na turniru

IDvadeseto pojavljivanje Novaka Đokovića na Rolan Garosu i samo jednom je propustio treće kolo. To je bio njegov debi 2005, kada je imao 17 godina.

Trostruki šampion Otvorenog prvenstva Francuske i branilac titule uspeo je da pobedi borca koji se uvek borio Roberto Carballés, 6-4, 6-1, 6-2, za 2 sata i 4 minuta.

Karbaljos, koji je već izgubio dva prethodna meča sa Balkanom, na trenutke je plašio Đokovića koji je daleko od svog najboljeg nivoa. Igrač iz Granade počeo je meč brejkom u svoju korist. Stvar je u tome da mu ga je njegov odlikovani rival odmah posle toga vratio.

Rezultat je ostao na nivou do 4-4. Tada je svetski broj jedan pomerio brzinu da bi postigao drugi brejk. Treći bi došao na startu drugog seta.

Đoković je postavio rekord od 1.103 pobede, od kojih je 368 došlo na Grend slem turnirima.

Rezultat je porastao na 4- 0. Karbaljaš je bojažljivo reagovao svojom drugom pauzom, ali je vođstvo protivnika bilo preveliko. ‘Nole’ je još uvek u trci za ostanak šampionske krune i ATP titule. Njihova jedina šansa da ostanu kao broj 1 je da stignu bar do finala. Oseća dah Janika Grešnika, ali čvrsto stoji.

Teniseri sa najviše nastupa u trećem kolu Rolan Garosa (Open Era)

Novaka Đokovića 19

Rafael Nadal 18

Rodžer Federer 16

Giljermo Vilas 13

Stan Wawrinka 12

David Ferrer 12

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.