Paula Badosa, Aryna Sabalenka preview „Sabadosa“ scrimmage at Roland Garros

Paula Badosa, Aryna Sabalenka preview "Sabadosa" scrimmage at Roland Garros

„Tur soulmates“ će se treći put suočiti 2024. godine, s tim da će Sabalenka tesno biti bolja od Badose na šljaci ranije ovog proleća u Štutgartu.

Treći put 2024. godine Arjana Sabalenka će preuzeti svoju omiljenu teniserku.

„Mnogo je volim“, no. 2 nosilac Paula Badosa, njena sledeća protivnica na Rolan Garosu. „Volim da je vidim kako igra, a ona je zaista veliki borac, tako da su to uvek sjajni mečevi.“

Sabalenka je morala da pojasni svoju rekordnu averziju prema gledanju ženskog tenisa, ali je Badosa prizemljila najbolji retort kada su je pitali o svojoj „tur soulmate“ posle uzbudljive pobede u prvom kolu nad no. 29 nosiocem Kejti Bulter.

„Prilično sam sigurna da gleda WTA jer me gleda“, navodno se našalila na konferenciji za novinare na španskom jeziku.

„Ona ima veliku ličnost, dobru devojku, uvek donoseći tu dobru energiju, čak i na teren“, dodao je Badosa nakon što je u četvrtak preživela Juliju Putinceva. „Dakle, možete da vidite veoma aktivnog, veoma intenzivnog igrača.“

Badosa je ove sezone dva puta video taj intenzitet iz prve ruke: na Otvorenom prvenstvu Majamija, gde je Sabalenka igrala svoj prvi meč otkako je saznala da je bivši partner Konstantin Kolcov sebi oduzeo život, a kasnije i na šljaci na Velikoj nagradi Porše tenisa, gde je Badosa umalo dobio prednost pre nego što je doživeo akutnu povredu noge u trećem setu.

Naravno, deljenje suda sa (Arnom) posle svih ovih rezultata koje radi i sve je to zadovoljstvo, jer za mene, znate, ova protekla godina nije bila laka. Dakle, igranje ovakvih mečeva, sve se isplati, znaš. Paula Badosa

„Mislim da je poslednji put završio na tužan način, tako da sam mnogo naučio i iz tog meča“, rekao je Badosa, koji se poslednjih 18 meseci bori sa hroničnim problemima sa leđima. „Mislim da je bio veoma dobar sa obe strane. Znam љta жu naжi sa njene strane u subotu. Znam kako moram da igram protiv nje. Tako da, da, mislim da жe biti zabavno.“

„Uvek je teško igrati protiv svoje prijateljice, svoje zaista najbolje drugarice na turneji, rekao bih“, složila se Sabalenka posle pobede nad Mojkom Učijimom u svojoj drugoj rundi. „Uvek je teško, ali mi znamo kako to da izvedemo. Znamo kako da razdvojimo sud i ћivot. Dakle, uvek je velika bitka, velika borba protiv nje. Uvek uživam da igram protiv nje. Pa smo nekako, kao… spremni smo da razdvojimo stvari.“

„Sabadosa“ je čuveno prvi put formirana tokom takmičenja Tie Break Tens uoči BNP Paribas Opena 2022. Odlazeći duo je dve nedelje kasnije bio na terenu za dubl u Majamiju i od tada dele svoje vansudske podvige na društvenim mrežama.

Iako je prijateljstvo iznenadilo Sabalenku, dvostruki šampion Australijan opena vidi vezu kao svedočanstvo njenog sazrevanja i kao osobe i kao konkurencije.

Badosa i Sabalenka su se podržavali kroz emotivno isprobavanje sezona 2024, a u subotu će se suočiti u trećem kolu Rolan Garosa.

Badosa i Sabalenka su se podržavali kroz emotivno isprobavanje sezona 2024, a u subotu će se suočiti u trećem kolu Rolan Garosa.

„Rekla bih na početku da sam bila toliko zatvorena i mislila sam da je sve tako“, objasnila je ona na konferenciji za novinare posle meča. „Kao, svi su nekako kao oni i ne možeš da se družiš ni sa kim. Ali onda vremenom, sa iskustvom nekako skontaš stvari. Bićete dobri jedno sa drugim.

„Rekao bih da smo trenutno sa Top 10 igračima svi dobri jedni prema drugima, a nema velikih tuča van terena. Naravno, na terenu smo protivnici, ali van terena… Moћemo da razgovaramo, da se zabavimo.

„Ne kao da smo najbolji prijatelji, ali nije kao nešto, znaš…“ ona zaključuje, hvatajući se za pravu reč. „Teљko? Kako reći, nešto ludo, kao intenzivno. Intenzivno, tačno.“

Sabalenka je svakako zadržala svoj intenzitet na terenu na Rolan Garosu i tokom čitavog zamaha na šljaci, izgubivši samo od Ige Sviateka na poslednja dva turnira i ispustivši samo sedam utakmica kroz dve runde na Klej.

Badosa je imala teže stvari, doduše protiv protivnika višeg kalibra: okupljajući se iz seta naniže u oba meča, ponovo je oduprela poslednje tri utakmice okršaja sa Putinceva, koji je dva puta stigao do četvrtfinala u Parizu, kako bi rezervisala najbolju bitku sa Sabalenkom.

„Naravno, deljenje suda sa (Arnom) posle svih ovih rezultata koje radi i sve je to zadovoljstvo, jer za mene, znate, protekla godina nije bila laka“, rekao je Badosa. „Dakle, igranje ovakvih mečeva, čini da sve bude wort it, znaš.“

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.