Karlos Alkaraz razmišlja „o pozitivnim stvarima“ dok gradi na Rolan Garosu

Karlos Alkaraz razmišlja "o pozitivnim stvarima" dok gradi na Rolan Garosu

Seme br. 3 je u sredu proљlo kroz drugi krug.

Karlos Alkaraz je u sredu izgleda bio na putu ka pobedi u pravom setu. Međutim, posle dva i po sata, semafor unutar zatvorenog terena Filip Četrier ispričao je drugačiju priču kada se u četvrtom setu našao u pauzi da kvalifikuje Džaspera de Jonga.

Njegovo nepredviđeno prebrojavanje grešaka je primetno počelo da trendira u pogrešnom smeru. U potrebi da negde pronađe iskru, Alkaraz je doneo još „Vamos!“ reakcija na preklop. Kanališući svoje emocije ka kvalitetnom radu koji je proizvodio na svojoj strani mreže, Alkaraz je ponovo odbio poslednjih pet utakmica da bi završio de Jong, 6-3, 6-4, 2-6, 6-2.

„Bilo je gore-dole u meču. Mislim da sam igrao dobar tenis prvi i drugi set, a onda sam se malo mučio“, rekao je nosilac br. 3 novinarima posle toga.

Alkaraz je podelio sa Džonom Verthajmom sa Teniskog kanala tokom njihovog intervjua na terenu da mora da „razmisli o pozitivnim stvarima“, aludiranje na činjenicu da je stigao na pariski major bez nagomilavanja glinenog terena na koji je navikao,

Alkaraz je u sredu preokrenuo osam od svojih 18 brejk poena.

Alkaraz je u sredu preokrenuo osam od svojih 18 brejk poena.

Dolazeći sa znakom pitanja o njegovoj tekućoj povredi desne podlaktice, 21-godišnjak je isprskao 28 neiznuđenih grešaka na svom forhendu, ali je negirao te propuste sa 28 pobednika sa tog krila.

Španac je priznao da je igrao sa „manje energije“ na svojim šansama za brejk poene nego što je bilo neophodno, mada je takođe osetio da je De Jong proizveo šuteve kako bi „zaslužio“ da ih briše. Dok Alkaraz ranije nije trenirao sa Holanđaninom, bio je u toku sa uspesima de Jongovog ATP čelendžera i veruje da 23-godišnjak ima još toga da pruži.

„Ovaj turnir me je impresionirao“, izjavio je Alkaraz. „Ako nastavi sa ovim nivoom, mislim da će uskoro biti Top 100.“

Dvostruki veliki pobednik sada je odigrao šest mečeva na crvenoj prljavštini ovog proleća odlazeći u treće kolo, što je faza koju je dostigao na poslednjih 10 Slemova. Alkaraz je zabeležio svoju 20. pobedu u sezoni iz 25 odigranih mečeva.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.