Outfit of the Day: Elena Rybakina pušta svoj novi Yonex komplet da priča na Rolan Garosu

Outfit of the Day: Elena Rybakina pušta svoj novi Yonex komplet da priča na Rolan Garosu

Izgled ju je izdvojio od ostatka Tima Joneksa, podgrejući spekulacije da je Rajbakina mogla da uzdrma prilagođeni napad – ali je ugasila tu liniju ispitivanja tokom promrzle konferencije za novinare.

Da li je malo prohladno u Parizu ove nedelje?

Ne govorimo o Daniilu Medvedevu, niti o njegovom slojevitom izgledu tokom kasnonoćnog meča prvog kola na Rolan Garosu. Ovog puta radi se o mirnoj i kul Eleni Rajbakini, koja je dozvolila da njen novi Yonex komplet sve priča usred promrzle konferencije za štampu u Parizu.

Seme br. 4 je dobro poznato po svom tihom ponašanju i potcenjenom slavlju, spokojno napajajući prošle protivnike da nagnu osam titula u karijeri – uključujući Grend slem krunu na Vimbldonu 2022. i njenu poslednju pobedu na šljaci u Štutgartu. Ona je u utorak imala još jedan klinički nastup na Rolan Garosu, gde je ispalila 36 pobednika i ispustila servis samo jednom na putu do pobede od 6-2, 6-3 nad Greetom Minenom na terenu Suzan Lenglen.

Dok je njen oštar tenis svima privukao pažnju, tako je i njen izgled na terenu, pošto je Rajbakina viđena kako ljulja novu haljinu krem boje od strane Yonexa, sa maslinovim kontrastima i popovima spaljenih narandžastih detalja.

Rybakina ljulja novu Yonex haljinu u krem boji sa spaljenom narandžastom i maslinastom bojom.

Rybakina ljulja novu Yonex haljinu u krem boji sa spaljenom narandžastom i maslinastom bojom.

Izgled ju je izdvojio od ostatka Tima Yonex – rostera koji uključuje Kaspera Ruda, Huberta Hurkača i Karolinu Garsiju – koji su viđeni kako nose parisku kolekciju brenda 2024. u narandžastoj i maslinovoj boji, što je podgrejalo spekulacije da je Rajbakina jedinstvena haljina u boji peska mogla da bude prilagođena.

Na kraju svega, izgled nije prikazan u Yonex-ovima promocijama pre turnira, a čini se da haljina nije dostupna na internetu. Naime, Rajbakin debi u utorak pružio je ljubiteljima tenisa prvi pogled na novi aparat – prateći u stilu Nikeovih prilagođenih kompleta prozivki za Naomi Osaku, ili New Balance-ovog u trenutku otkrivanja cipela sa potpisom Koko Gauf, ali bez koordiniranog marketinškog podsticaja.

Teško je reći da li je to bilo namerno, jer kada su ga u štampi pitali da li je to zaista prilagođeni pribor, Rajbakina u početku nije cenila pitanje pre nego što je potpuno ugasila liniju ispitivanja.

„Ove boje? Te boje nisam izabrala“, odgovorila je. „Brend je bio taj koji je izabrao za mene, dakle neka druga pitanja?“

Ostatak Tima Yonex, uključujući Garsiju i Ruda, viđen je kako nosi parisku kolekciju brenda 2024– što je podgrejalo spekulacije da je Rajbakin izgled mogao da bude prilagođen.

Ostatak Tima Yonex, uključujući Garsiju i Ruda, viđen je kako nosi parisku kolekciju brenda 2024– što je podgrejalo spekulacije da je Rajbakin izgled mogao da bude prilagođen.

Na svetskom broju 4, Rajbakina je Yonexova najbolje rangirana atletičarka od glave do pete – što znači da u konkurenciji koristi i VCORE 100 reket i Eklipsion cipele. Kao Grend slem šampionka i Top 5 fiksator, uopšte ne bi iznenadilo posmatrače teniskog stila da Kazahstanci počnu da dobijaju sopstvene komplete – proces koji ne podrazumeva uvek kreativni unos, već onaj koji obično nagoveštava rastuću tržišnost igrača. (Pogledajte: Jednoumna „Nike“ odevna kombinacija Arjene Sabalenke na US Openu 2023.)

Opširnije: Geared Up: Elena Rybakina moda svoju veliku igru u „head-to-toe Yonex“

Doduše, sa malo promocije iz Yonexa i bez komentara od Rybakine, doduše, cela situacija se u najboljem slučaju oseća zbunjujuće i kao znak tenzija iza kulisa u najgorem slučaju.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Yonex Tennis (@yonex_tennis)

Ne želeći da diskutuje o jednom od najboljih ženskih teniskih kompleta turnira, Rajbakina izgleda nije bila impresionirana rasponom pitanja posle svog prvog kola. Na pitanje o svemu, od uslova, do rivalstva protiv Sabalenke, do predstojećih Olimpijskih igara – na kojima će se teniska manifestacija održati na istom mestu – 24-godišnjakinja je zadržala svoje odgovore kratko i često odbijala da ulazi u detalje, u jednom trenutku jednostavno lamentirajući: „Pitanja su sasvim ista, tako da više ne znam šta da kažem“

Napeta interakcija Rajbakine sa novinarima privukla je pažnju društvenih medija, što je pokrenulo aktuelnu debatu o novinarskim obavezama igrača u odnosu na obaveze medija da im stvari ostanu interesantne.

Međutim, sa Rybakine strane, seme br. 4 je nastavilo svoj napredak neometano dok je stizala do drugog kruga u Parizu, gde će se u četvrtak suočiti sa Arantxom Rus na dvoru Suzan Lenglen. Holandski igrač srušio trojkue Grend slem šampionka Anđelik Kerber 6-3, 6-4 za napredovanje.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.