Pobeda Ige Sviatek nad Naomi Osakom na Rolan Garosu: 10 stvari koje treba znati

Pobeda Ige Sviatek nad Naomi Osakom na Rolan Garosu: 10 stvari koje treba znati

Od pobedničkih nizova do spasavanja meč poena i još mnogo toga, svetski broj 1 je ostvarila MNOGO svojim poslednjim pobedama.

Iga Sviatek borila se u sredu pored Naomi Osake u trileru meča drugog kola na Rolan Garosu, vraćajući se sa 5-2 manje u trećem setu – i spasavajući meč loptu naniže 5-3 – da bi pobedila svoju koleginicu četvorostruku Grend slem šampionku, 7-6 (1), 1-6, 7-5.

I sa pobedom, Swiatek je postigao Grupa:

Ovo je prvi put da je spasila meč loptu za pobedu na Rolan Garosu. I ne samo da je spasila taj meč poen naniћe 5-3, nego je bila i Dva poeni od poraza 5-2 I 5-4.

Sada je 20-0 protiv igračica rangiranih van Top 100 na Grend slemovima. Osaka, koja je trenutno rangirana kao broj 134 dok se vraća unazad, nije tipična igračica koja nije Top 100, ali ipak.

Sada je pobedila u poslednja 32 meča zaredom protiv igrača rangiranih van Top 100 i tačka. Poslednji poraz od ne-Top 100 igračica dobila je protiv Ane Konjuh u Majamiju 2021.

Ona sada ima 28-0 u karijeri na Rolan Garosu posle osvajanja prvog seta. Osaka je bila najbliža završetku tog savršenog rekorda.

Ona je takođe i dalje jedina teniserka, žensko Zlato mužjak, da se stigne do trećeg kola ili bolje na svakom Grend slem događaju u ovoj deceniji. To je svih 17 počevši od Australijan opena 2020. Novak Đoković bi to verovatno uradio na muškoj strani da nije propustio dva teška mejdžor 2022. godine.

Sviatek se popravio na 2-1 u seriji parova glavom bez glave, a okršaj u sredu obeležio je njihov prvi korak dalje od tvrdih terena.

Sviatek se popravio na 2-1 u seriji parova glavom bez glave, a okršaj u sredu obeležio je njihov prvi korak dalje od tvrdih terena.

A ima još.

Njena pobeda nad Osakom bila je njena 40 pobeda u godini. To je više od bilo kog drugog muškarca ili žene ove godine.

To je ulošak bila i njena 30 pobeda u karijeri na Rolan Garosu. Ona sada ima 30:2 u Parizu, jedini poraz dolazi od Simone Halep u četvrtom kolu 2019. i od Marije Sakari u četvrtfinalu 2021. godine.

Sada je pobedila u poslednjih 14 mečeva zaredom na turneji. Otišla je sa 12-0 da bi vratila WTA 1000 vodećih titula u Madridu i Rimu i za sada je 2-0 na Rolan Garosu.

Sada je dobila poslednjih 16 mečeva zaredom na Rolan Garosu. Otišla je sa 14:0 da podigne Kupe Suzan Lenglen poslednje dve godine, i za sada je 2-0 na šljaci ove godine.

I na kraju, Ona je treća najmlađa žena koja je imala tako dug pobednički niz na Rolan Garosu u Open eri. Samo su Štefi Graf i Monika Seleš bile mlađe kada su ovde pogodile 16 pobeda zaredom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.