Karlos Alkaraz ispustio set protiv De Jonga na putu ka trećem kolu Rolan Garosa

Karlos Alkaraz ispustio set protiv De Jonga na putu ka trećem kolu Rolan Garosa

Španac, koji priznaje da servira pet puta, povremeno pati protiv protivnika iz kvalifikacija

Karlos Alkaraz dodaje i nastavlja, uz mnogo patnje i gubitka seta, u svom krstaškom pohodu da poveća svoj ‘Grend slem’ rekord sa titulom na Rolan Garosu.

Već je vladao vrhunskim na betonu US Opena 2022. i na travi Vimbldona 2023. Ide tempom velikog po sezoni, sa samo 21 godinom upravo je napunila 1999. Njegova druga žrtva u „Filip Četrijer“ u Parizu Bio je to Jesper De Jong, sa rezultatom 6-3, 6-4, 2-6, 6-2, za 3 sata i 9 minuta.

Španac nikada nije podbacio u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske od prvog pojavljivanja na žrebu 2021. godine. De Jong je izašao osokoljen sa četiri pobede na turniru, od kojih tri u kvalifikacijama i poslednju u pet setova sa Džekom Drejperom.

Ona je bila prva u glavnom žrebu Otvorenog prvenstva Francuske. Samo ove godine, na Australijan Openu, Okusio je med trijumfa na velikoj pozornici reketa.

Alkaraz nije izgubio od tenisera rangiranog tako nisko kao Holanđanin (176) od kada je uzeo koleno sa austrijskim Erlerom (337) na debiju u Kiczbuhelu 2021.. Upravo je osvojio prvu titulu profesionalca u Umagu.

De Jong je poveo sa 2:0 na startu. Karlitos je neutralisao taj trag sa jedva znojem. Imao je čak i loptu za 3:2 koju nije znao da iskoristi. Izjednačenje je ostalo do sedme runde. Tada je igrač iz El Palmara rekao dovoljno sa nekim poenima za zaštitni znak.

Službenik ovde, bekhend paralela tamo. Njegov protivnik je samo čekao nepredviđene greške učenika Huana Karlosa Ferera da se vrati u meč. Ovo je stiglo, ali nisu sprečili da uvodni set umre na Strani Alkaraza.

Svetski broj tri je doživeo kako je igrati u zatvorenom po prvi put ove godine. Imao je sreće da vidi sunce na premijeri sa Džej Džej Vulfom. Nije ponovo izaљao u gradu svetlosti.

Alkaraz se osećao rastegnuto i morao je da pogodi servis brzinom od 217 kilometara na sat, drugi najbrži u 2024. godini za njega, na putu do 5-3. Njegov vrhunac je 227 km/h u 16. kolu Mutua Madrid Opena 2023. sa Aleksandrom Zverevim.

U drugom činu scenario se nije promenio jer je Karlitos propustio sve opcije koje su mu na raspolaganju. Njegova statistika je bila 3 od 12, 25% efikasna.

De Jong je imao svoj trenutak: 4-4 i 30-40. Propustio je voz i njegov dželat ga je kasnije osudio četvrtom pauzom. Kada je izgledalo kao da je igra sređena, Holanđanin je promenio brzinu i dva puta zaredom slomio polufinalistu 2023.

De Jongovi grčevi

Španac nepredviđeni brojač grešaka dostigao 35. Zavrљio bi sa 47. Prvi set izgubio je Alkaraz na turniru. Četvrti set je počeo opasnim prekidom. Reagovao je na izjednaиenje igre. Jesper, koji sebe nikada nije video na drugom kao što je ovaj, više puta je tražio da se fizioterapeut leči od grčeva.

Prekidi su stalno dolazili. Dvostruki Grend slem šampion mučio se u svakom servis preokretu. Njihova hijerarhija bi pobedila.

Kada je Španac završio nastup, Sebastijan Korda, njegov teoretski protivnik u trećem kolu, još uvek je bio usidren na 5-4 u prvom setu duela sa Južnokorejskim Kvonom kao posledica kiše, protagonista je tokom prvih dana turnira.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.