Kiks za Dejvis kup u Valensiji, nominovan za domaćina narednog finala

Kiks za Dejvis kup u Valensiji, nominovan za domaćina narednog finala

Takmičenje, u kojem će se Španija suočiti sa moćnom Francuskom, Češkom i Australijom, igraće se od 10 do 15 septembra

VAlensija se ponavlja kao mesto održavanja Dejvis kupa. Od 10. do 15. septembra jedna od poslednjih faza takmičenja igraće se u paviljonu Fuente de San Luis, na putu ka velikom finalu u Malagi. Španija će se suočiti sa moćnim timovima kao što su Francuska, Češka i Australija. Ove godine je oboren rekord u učešću na Dejvis kupu sa 157 zemalja koje se takmiče. Sa činijom za salatu kao svedokom, Valensija će se tome okrenuti u septembru sa Dejvis kupom.

Felisijano López, direktor turnira, želeo je da proceni šanse grupe i Španije na ovom takmičenju: „Ovaj grad je tradicionalno uvek podržavao tenis. Proživeli smo neke veoma lepe trenutke ovde. Valensija je zemlja tenisera kao što je naš kapiten David Ferer. Španija je pala u grupu smrti sa Francuskom, sa Češkom Republikom i Australijom, koja je bila finalista u poslednja dva izdanja“, rekao je on.

Ovaj grad je tradicionalno uvek podržavao tenis. Valensija je zemlja tenisera kao što je naš kapiten David Ferer

Felisijano Lopez, direktor turnira

Imena Karlosa Alkaraza i Rafe Nadala ponavljala su se iznova i iznova u govorima: „Pošto smo tražili pismo od Tri kralja, bilo bi fantastično kada bi Rafa došao“, rekao je predsednik Pokrajinskog saveta Valensije Visente Mompó. „Za Valensiju je to veoma transcendentan događaj, želimo prvoligaša i Dejvis kup je to. Prošle godine je ostvarila devet miliona evra uticaja u gradu i publiku od 280 miliona gledalaca širom sveta.“

U tom smislu, Mompó je rekao da nas „grupa smrti ne plaљi. Ovaj grad je veoma ambiciozan. Mislimo na veliko i ne plašimo se izazova. Težimo sve više i sledeće godine imaćemo najbolji paviljon u Evropi“, rekla je Marija Žoze Katala, gradonačelnica Valensije, koja se prijavila da bude domaćin finala.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.