Janik Noa će naslediti Bjorna Borga na čelo tima Evrope u Lejver kupu

Janik Noa će naslediti Bjorna Borga na čelo tima Evrope u Lejver kupu

Janik Noa, šampion Otvorenog prvenstva Francuske 1983.

PARIZ (AP) — Janik Noa, šampion Otvorenog prvenstva Francuske 1983. godine, postaće kapiten tima Evrope na Lejver kupu 2025. godine, preuzimajući Bjorna Borga.

Na skupu je u sredu saopštena Nojeva pozicija. Prošlu sedmicu

Andre Agasi je proglašen za kapitena Tima Sveta, takođe počevši od sledeće godine. Agasi je zamenio Džona Mekinroa.

Noa je poslednji čovek iz Francuske koji je osvojio Grend slem titulu u singlu i 1986. Kasnije je bio kapiten Dejvis kupa svoje zemlje i Bili Džin King, predvodeći obe reprezentacije do šampionata.

Ušao je u Međunarodnu tenisku kuću slavnih 2005.

Mekinro i Borg su kapiteni od prvog izdanja Lejver kupa 2017. godine i predvodiće svoje timove na ovogodišnjem izdanju u Berlinu na Septu 20-22.

Lejver kup 2025. biće održan u San Francisku.

___

AP tenis:

https://apnews.com/hub/tennis

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.