Citat dana: „Održavajte tradiciju!“ Arjana Sabalenka ponovo potpisuje trenerovu glavu

Citat dana: "Održavajte tradiciju!" Arjana Sabalenka ponovo potpisuje trenerovu glavu

Urnebesni ritual sreće sa Džejsonom Stejsijem dvostruki šampion Australijan opena ponovo je na Rolan Garosu.

Arjana Sabalenka je podjednako dobro poznata po svom procvatu servisa i snažnim prizemnim udarcima na teniskom terenu kao i po svojoj penušavoj ličnosti i zaraznom smehu sa njega. Međutim, svetski broj 2 priznao je u utorak da joj je trebalo malo vremena da nauči kako da pusti svoju ličnost napolje, posebno tokom trenutaka visokog pritiska na Grend slemu poput Rolan Garosa.

Među najbolje rangiranim igračima WTA Tura, Sabalenka se ističe kao zabavni ekstrovert među morem tihih introverta – ali govoreći za press posle udobne pobede od 6-1, 6-2 nad ruskim omladincem Erikom Andreevom, starijom sestrom tinejdžerskog fenomena Mire Andreeve, Sabalenka se osvrnula na to koliko se njen pristup promenio tokom godina kao profesionalac.

Pročitajte još: Arina Sabalenka postigla pobedu u prvom kolu na Rolan Garosu 2024, pobedila Eriku Andreevu

„Mislim da sve dolazi sa iskustvom“, rekla je Sabalenka novinarima posle meča. „Prvi put kada sam dolazio ovde, bio sam tako stegnut. Bio sam tako intenzivan jer je grend slem.

„Sa godinama shvataš da je ovo samo još jedan turnir i da moraš da se zabaviš.“

Sada, Sabalenka je jednako poznata i po svojim zabavnim pred-turnir tikTok video snimcima, gde uvlači razne članove svog trenerskog tima na ples posle treninga, kao i po tome što je objavila buru na društvenim mrežama sa svojim kolegama iz WTA lige, uključujući i turneju „srodne duše“ Paule Badose. Sve je to deo Sabalenke i tekućih napora njenog tima da održi stvari laganim i smanji stres.

Ona takođe zna kada da se isključi, takođe, kao kada je nedavno ispustila Emiliju-Romagnu za Veliku nagradu Formule 1 Imola na brzu pauzu posle Rima, pre nego što se zaključala za Grend slem na šljaci.

„Morate da budete pozitivni, jer je to dovoljna tenzija na terenu. Ako ćete da skinete ovu tenziju sa terena, to je jednostavno previše“, priznala je Sabalenka. „Dakle, za mene je bolji način (je) da se opustim i održim mentalno dobro, to je samo da se zabavim, naravno.

„Iskreno, ovakav sam ja“, dodala je uz kez. „Dobro ili loљe, љta god, ali ovo sam ja!“

"Danas sam mu potpisao glavu. Da vidimo da li radi ili ne..." Sabalenka je tokom trčanja do titule na Australijan openu dala autogram fitnes treneru Džejsonu Stejsiju – da li će joj to ponovo doneti sreću u Parizu?

„Danas sam mu potpisao glavu. Da vidimo da li radi ili ne…“ Sabalenka je tokom trčanja do titule na Australijan openu dala autogram fitnes treneru Džejsonu Stejsiju – da li će joj to ponovo doneti sreću u Parizu?

Druga stvar oko koje se Sabalenka nalazi je držanje koraka sa tradicijom – posebno kada ih je ona stvorila. Tokom odbrane titule na Australijan openu 2024. godine, Sabalenka je otkrila da je jedan od njenih rituala sreće podrazumevao potpisivanje sada već ikonične smele glave njenog fitnes trenera Džejsona Stejsija.

„Mi samo volimo da radimo иudna sranja, momci!“ Sabalenka se našalila u Melburnu. „Tek smo počeli ovo. Uradio sam to pre prvog meča, i nakon što sam pobedio, rekao sam Džejsonu: ‘Pa, pretpostavljam da je to rutina sada.’

Šta god da je bilo, uspelo je jer je Sabalenka završila fortnajt sa svojom drugom Grend slem titulom – a nakon što je potvrdila da je ritual zaista pratio ekipu do Pariza, njeni naredni protivnici će možda želeti da budu oprezni.

Q. Na Australijan Openu si potpisivao Džejsonovu glavu i to je ispalo veoma dobro. Da li radiš nešto slično ovde?

ARYNA SABALENKA: Mi samo održavamo tradiciju, znate. Kao da sam mu danas potpisao glavu. Da vidimo da li radi ili ne…

Nadam se da je to kljuи. Ali zadržaćemo tradiciju! (Smeh.)

Do drugog kola na Rolan Garosu, nosilac No. 2 Sabalenka će se sledeći put suočiti sa japanskom kvalifikantkinjom Mojukom Učijimom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.