Đoković uspešno započinje borbu za ostanak krune Rolan Garosa i rang liste br. 1

Đoković uspešno započinje borbu za ostanak krune Rolan Garosa i rang liste br. 1

Srbin je u tri seta pobedio lokalnog džokera Herberta i suočiće se sa Špancem Karbaljsom

Novak Đoković, koji je 22. Aktuelni šampion turnira stavio je tačku na otpor Francuski džoker Pjer-Igues Herbert 6-4, 7-6(3), 6-4. Borbeni francuski teniser predao se duplom greškom. Sada ga čeka Španac Roberto Karbaljos.

Bilo je previše razlike između dvojice protagonista da proceni trenutni trenutak Đokovića koji je ušao u takmičenje bez titula i bez finala ove sezone.

Srbin se ne bori samo na šljaci Pariza za svoju četvrtu titulu već i da zadrži svetsku prednost. Posle prve pobede Jannika Sinnera, ‘Nole’ će sigurno stići do finala da bi ostao br. 1 kada se rang lista ažurira u ponedeljak, 10..

Đoković je upravo izgubio prošlog petka u polufinalu u Ženevi, pošto je morao da traži prisustvo lekara tokom meča sa Tomašom Mačakom.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.