Teniski putnik: Pariz je pravo mesto za Rolan Garos

Teniski putnik: Pariz je pravo mesto za Rolan Garos

Na najbolji način se potrudite oko drugog Grend slema u godini uz ova Top 5 pariskih iskustava.

Kompletno izveštavanje o Rolan Garosu počinje ovog vikenda širom svih platformi Teniskog kanala, a ljubitelji tenisa spremni su za blizu 2.500 sati živog tenisa u naredne dve nedelje. I uživo iz srca Pariza, preko dva tuceta TC analitičara i komentatora učiniće da sva akcija zaživi gledaocima širom sveta.

Za navijače koji imaju sreće da i sami budu u Parizu, teniska pokrivenost ne može biti mnogo bolja od toga. Ali još uvek postoji ceo grad koji je tu za istraživanje, i sa ovim Top 5 stvari koje treba da uradite u Parizu, postaraćemo se da vaš put iz snova na Rolan Garos bude dobro zaokruženo, nezaboravno iskustvo.

Provedite isto toliko vremena na Rolan Garosu kao i oko grada Pariza.

Provedite isto toliko vremena na Rolan Garosu kao i oko grada Pariza.

Le Bowling

Ima li boljeg načina da se skine prednost remija Rafaela Nadala protiv Aleksandra Zvereva u prvoj rundi nego valjanjem loptice od osam kilograma ka deset urednih iglica? Skriveno u blizini Trijumfalne kapije – koja bi već trebalo da se nalazi na listi must see svakog pariskog posetioca – doživljaj podzemnog kuglanja je priložen restoranu i noćnom klubu.

Bowling Foch, kuglana sa 15 traka, foosball i bilijar je otvorena svakog dana u nedelji. Jedini trik je lociranje prostorija objekta pod zemljom. (Hint: Across the famous Arc and down a Metro entrance near Ave. Foch, keep your phone handy to search for a Wi-Fi network titled „Le Bowling“ to help you locate the bowling alley.)

Odvojite trenutak za kuglanje, bilijar i foosball tokom putovanja.

Odvojite trenutak za kuglanje, bilijar i foosball tokom putovanja.

Koliba ostrva

Putujte da se vratite u 1857, kada je carica francuske Eugénie de Montijo uvezla švajcarsku drvenu kolibu da sedne na vrh Bulonjske kolibe– sada drugog po veličini parka u Parizu i u kojem živi Stade Roland Garros.

Preko puta terena turnira nalazi se ogroman istorijski park gde je ova koliba pretvorena u bistronomski restoran na vodi. Chalet des îles je spokojno ugostiteljsko iskustvo sa zadivljujućim pogledom na park i svesrholočnim pristupom – savršeno mesto za elegantan post-match izveštaj uz piće i obrok.

Postoji šatl brod sa druge strane jezera, da ne spominjem puteve za vožnju bicikla i lutanje.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Le Chalet des Îles (@chaletdesiles)

Iskustvo latiničnog kvartala

Kada šetate šarmantnom i istorijskom Latinskom četvrti, obavezno zapazite Rue Mouffetard, najstariju ulicu u Parizu.

Ova brdovita ulica od 605 metara je zapažena destinacija već 2000 godina i verovatno je najslikovitija ulica u celom gradu. Od restorana do malih prodavnica do uličnih pijaca i kafića, ova živahna ulica nalazi se u srcu Latinskog kvarta.

Bilo da je započinjanje rute na vrhu brda, samo dno ili znaиenje izmeрu, ima mnogo toga da se otkrije meрu krivudavim putem.

Možda je preko puta Rolan Garosa, ali Pariz zove, kao i latino četvrt iskustvo života.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Marco Lo Faro ✈︎ Travel Reels (@im.nowhere)

U Pariz, s ljubavlju

Nakon što ste iskusili Mulin Ruž, istraživali kaldrmisane ulice, pa čak i uočili kuću Pariza u Monmartru koja tone, prošetajte nekoliko minuta do Trga Žan Riktus za malo ljubavi.

Živahna šetnja od lonca za topljenje umetnosti i kulture je Zid ljubavi. Pariski međunarodni vodič za ljubav, reč „ljubav“ napisana je na zidu na 311 jezika, uključujući svih 192 jezika Ujedinjenih nacija.

Otvoren je za gledanje od ponedeljka do petka, počevši od 8:00 ujutru svakog jutra.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Musée Rodin (@museerodinparis)

Muzej života

Među muzejima bucket liste su Luvr i Musée d’Orsay, koji su oba zapažena iskustva zasigurno, ali Musée Rodin ima posebno mesto za francusku umetnost, posebno vajanje.

Francuski vajar Auguste Roden poznat je po mnogim radovima, uključujući Misleći čovek, PoljubacI Kapije pakla. Muzej okružuje hotel Biron, vilu koja je napuštena pre nego što je Roden otkrio i konvubacio ga za sopstvenu upotrebu. Delovi izloženi u vili su prirodno pored prozora zaliva i gledaju na vrtove skulptura svuda oko perimetra.

Nalazi se u 7Th zaokružena na samo trideset minuta od Ajfelove kule, Rodenovo umetničko delo nudi mirno skrovište od živahnog grada u okolini.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.