Billie Jean King „trailblazing“ u Jeopardy!, a takođe i u poslovnom svetu

Billie Jean King "trailblazing" u Jeopardy!, a takođe i u poslovnom svetu

Od čitanja tragova u svačijem omiljenom kvizu do pomaganja u oblikovanju budućnosti poslovanja kroz inovacije, bila je ovo naporna nedelja za sportsku ikonu.

Od čitanja tragova u svačijem omiljenom kvizu do pomaganja u oblikovanju budućnosti biznisa kroz inovacije, bila je ovo naporna nedelja za 80-godišnju sportsku ikonu Bili Džin King.

Tridesetdevetogodišnja grend slem osvajačica bila je ove nedelje gost u epizodi „Jeopardy!“, gde je doušila tragove za kategoriju „Trailblazing Women in Sports“.

King je dobio snažan rezultat od takmičara koji su uspešno odgovarali na pitanja o Vilmi Rudolf, Žaklin Džojner-Kerzi i Mii Ham, propuštajući samo tenisku „Božanstven mis mermera“ —Alis Marbl, šampionku tridesetih godina prošlog veka koja je takođe bila jedan od prvih Kraljevih trenera.

Nakon što je prepoznala svoje kolege trejlblejzere u sportu, sama King je priznata po dugogodišnjem zalaganju za jednakost kroz svoj rad sa Billie Jean King Enterprises. Organizaciju je nedavno imenovao Šef, najveća mreža viših izvršnih žena, kao jedna od 25 izuzetnih kompanija koje oblikuju budućnost poslovanja inovacijama u svojoj inauguralnoj Novoj eri liderskih nagrada.

BJK Enterprises, konsultantsku, marketinšku i investicionu firmu u vlasništvu žena, osnovali su Bili Džin King i njena partnerka Ilana Klos za podršku ženama u sportu i biznisu. Zahvaljujući nekoliko masivnih poslova u 2023.

BJK Enterprises je takođe bila u partnerstvu sa Međunarodnom teniskom fondacijom za stvaranje BJK kupa. Nazvano Svetsko prvenstvo u ženskom tenisu, to je najveće godišnje svetsko takmičenje u ženskom međunarodnom timskom sportu u smislu broja zemalja koje se takmiče.

Pogledajte ovaj post na Instagramu

A post shared by Billie Jean King (@billiejeanking)

„Zaista je smisleno biti uključen u inauguralnu grupu kompanija koje dobijaju Glavnu novu eru liderskih nagrada“, rekla je Ilana Klos, Kraljeva supruga i izvršna direktorka kompanije Bili Džin King.

„Konačno vidimo uticaj pravih ulaganja u ženski sport. Oduvek smo znali da je ženski sport dobar biznis i drago nam je da nam se više lidera pridružuje u vožnji značajnih inovacija, svesti i investicija na ovo tržište.

„Radujem se održavanju ovog zamaha!“

BJK Enterprises je izabran od strane sudskog veća sa iskustvom na čelu nekih od najpoznatijih svetskih organizacija, uključujući PepsiCo, Bumble, Kickstarter, IBM i još mnogo toga, dok je Chief priznat kao jedan od VREME‘100 najuticajnijih kompanija i kao jedna od Brzo preduzećeNajinovativnije kompanije.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.