Iga Sviatek i Arjana Sabalenka na revanšu finala Madrida u finalu Rima

Iga Sviatek i Arjana Sabalenka na revanšu finala Madrida u finalu Rima

To je prvi put da br. 1 i br. 2 na WTA rang listi igraju jedan protiv drugog dva puta u razmaku od dve nedelje od 2000.

Pre dve nedelje, Top 2 igrača na WTA rang listi– Br. 1 Iga Swiatek i No. 2 Aryna Sabalenka – borili su se u trileru finala u Madridu, a preovlađuje Swiatek, 7-5, 4-6, 7-6 (7).

I nije dugo trebalo za revanš.

Njih dvojica su se u četvrtak uselili u finale Rima, pošto je Sviatek u prvom polufinalu pobedio Koko Gauf 6-4, 6-3, a Sabalenka je u drugom polufinalu pobedila Danijelu Kolins 7-5, 6-2.

I sa tim rezultatima u italijanskoj prestonici, ovo će biti prvi put od 2000 da će igrači br. 1 i br. 2 na WTA rang listi igrati jedan protiv drugog dva puta u razmaku od dve nedelje.

Poslednji put se to desilo kada je tada-Ne. 1 Martina Hingis i onda-Ne. 2 Lindzi Devenport sastala se u finalu Indijan Velsa i Majamija 2000. Oni su podelili te susrete, pošto je Devenport pobedio u 10 uzastopnih utakmica sa 6-4, 4-2 naniћe, da bi pobedio Hingis za titulu u Indijan Velsu, 4-6, 6-4, 6-0, ali onda se Hingis osvetila u dva seta da bi osvojila titulu u Majamiju, 6-3, 6-2.

Ovo je zapravo prvi put posle više od decenije da su broj 1 i br. 2 na WTA rang listi čak dva puta igrali jedan protiv drugog u istoj godini. Poslednji put se to dogodilo 2014. godine, kada je no. 1 rangirana Serena Vilijams pobedila no. 2-rangiranu Viktoriju Azarenku u finalu Brizbejna u januaru, 6-4, 7-5, a potom i 2-rangiranu Li Na u finalu Majamija u martu, 7-5, 6-1.

Još da dođe…

Hingis i Devenport su na kraju razdvojili titule u Indijan Velsu i Majamiju 2000.

Hingis i Devenport su na kraju razdvojili titule u Indijan Velsu i Majamiju 2000.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.