Nikolas Džeri završio žurku u Čileu i plasiraće se u polufinale

Nikolas Džeri završio žurku u Čileu i plasiraće se u polufinale

On dolazi otpozadi protiv Tsitsipasa i prvi put će biti u penal rundi Mastersa 1000 gde je već bio njegov sunarodnik Tabilo

IJa sam Čileanac Nikolas Džeri On je u četvrtak istupio da prestigne Grka Stefanos Tsitsipas, koje je ukrotio u 3 seta, za 3-6, 7-5 i 6-4, da stigne do svog prvog Mastersa 1000 polufinala u Rimu.

Čileanski tenis je još uvek na devetom oblaku. Posle Alehandro Tabilo bio je red na Džerija koji nije bio ništa manji, koji je sa radom i autoritetom pobedio favorita Cecipasa, i koji će zasluženo igrati polufinale Masters 1000.

Džeri je u sredu otišao na Centralni teren, kao i Tabilo, u potrazi za svojim prvim Masters 1.000 polufinalom. Njihov plafon je do sada uvek bio u četvrtfinalu. rundu je stigao u Šangaj 2023 i u Majamiju ranije ove godine. Ali nije propustio veliku priliku.

Održiv u svojoj moćnoj i efikasnoj službi, Džeri je stigao u Rim bez očekivanja pošto nije bio naročito plodan na šljaci, sa diskretnim turnirima u Monte Karlu kao i u Barseloni i Madridu, na kojima je pao u prvim rundama, doduše sa brojkama na svojoj strani, jer pored toga što je mogao da kaže da je igrao jedan od najboljih tenisa na turniru na Foro Italiku, pobedio je sa 3:2 u okršajima sa Grkinjom, Ta cifra se popela na 4-2.

Sa druge strane mreže, Tsitsipas koji je prešao iz snage u snagu na turniru posle veoma neodlučnog starta protiv Nemca Jan Lenard-Štruf, ali sa dva vrlo solidna nastupa u trećem kolu – protiv Engleza Kamerona Norija – i u 16. kolu protiv Australijanka Aleksa De Minaura; iako mu je u ključnom trenutku ponovo nedostajalo odlučnosti.

Grk se peti put plasirao u četvrtfinale i u potrazi za četvrtim polufinalom u Rimu, finalistom u izdanju 2022. u kojem je podlegao Srbinu Novak Đoković, upravo protiv jedinog tima koji je izgubio jedinu četvrtinu 2021. Dok se Džeri nije pojavio.

Padovi u prvom setu

Čileanac nije mogao da pobedi protivnika u prvom setu, ali jeste imao vremena da postigne pogodak za 3:1 pod nogama, sa 3:1 za Grka, koji je podigao publiku sa svojih mesta, zaradivši malo više naklonosti italijanima i sopstveno samopouzdanje.

Međutim, drugi set je bio drugačiji. Džeri je porastao i Tsitsipas je počeo da pokazuje znake slabosti koje nisam pokazivao ranije. Bilo mu je teže od serviranja i bilo mu je teško da odgovori na sjajan servis Čileanac, koji se na 3-3 vratio sa 0-40 da povede sa 4:3 i održi svoj servis. On je istupio da produži intenzivnu bitku do odlučujućeg trećeg izazova brejkom za 7-5.

Bilo je sve ili ništa golo-grudi. Džeri je preuzeo vođstvo servirajući prvi, ali Priznao pauzu od Tsitsipasa što, međutim, nije mogao da potvrdi čileanskim kontra-brejkom.

Sve je bilo čak i u poslednjim utakmicama ali je Čileanac imao još jednu brzinu. Imao je zlatnu priliku da se plasira u polufinale i nije dozvolio da mu izmakne. Bilo mu je potrebno, na 5:4 u njegovu korist, 4 brejk poena da bi mogao da podigne ruke. U polufinalu će se suočiti sa Amerikancem Tomijem Pauom

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.