Kvins klub biće domaćin prvog WTA događaja posle više od 50 godina tokom vimbldona do 2025.

Kvins klub biće domaćin prvog WTA događaja posle više od 50 godina tokom vimbldona do 2025.

Ženski turnir biće održan nedelju dana posle Rolan Garosa, što će uvesti u početak teniske kratke kampanje na travi, dok će muška manifestacija biti održana naredne nedelje.

LONDON (AP) — Kraljičin klub će sledeće godine organizovati ženski teniski turnir, prvi put posle više od pola veka, mada bi se to moglo pokazati kao jednoumno.

WTA takmičenje će se održati nedelju dana posle Rolan Garosa, što je uvodilo u početak teniske kratke kampanje na travi i sloћio ga meрu turnirima zagrevanja za Vimbldon. Muška ATP turneja biće održana naredne nedelje.

Muški igrači izrazili su zabrinutost da će na kvalitet trave u Kvins klubu prvo uticati ženski turnir koji se organizuje u toj zemlji, a Kris Polard, direktor velikih događaja i digitalnog u Teniskoj asocijaciji Travnjaka, rekao je da bi aranžman mogao da se završi samo godinu dana.

„Imamo apsolutno uverenje da možemo da organizujemo dvonećinski događaj u Kraljičinom klubu“, rekao je Polard. „Očigledno je da šampionati na Vimbldonu dokazuju da trava može da izdrži dve nedelje tenisa. Imamo nezavisne podatke koji zaista pružaju mnogo dokaza da muška nedelja neće trpeti ni na koji način, oblik ili formu.

„Imali smo mnogo razgovora sa obe turneje u pogledu toga. (ATP) je dao zeleno svetlo da se turnir održi 2025. godine i nastavljamo da vodimo tekući dijalog sa njima u pogledu uspeha na turniru 2025.“

"Očigledno je da šampionat na Vimbldonu dokazuje da trava može da izdrži dve nedelje tenisa," rekao je Kris Polard iz LTA. "... Muška nedelja neće trpeti ni na koji način, oblikom ili formom."

„Očigledno šampionat na Vimbldonu dokazuje da trava može da izdrži dvonedeljni tenis“, rekao je Kris Polard iz LTA. „… Muška nedelja neće trpeti ni na koji način, oblikom ili formom.“

Polard je rekao da bi ATP tur „želeo da razmotri šta se dešava posle 2025.“

„Ali“, rekao je on, „ostajemo u vrlo bliskom dijalogu sa njima u tom trenutku i ostajemo vrlo uvereni da će to biti trajna promena“.

Promenom kalendara WTA turniri na travi u Birmingemu i Istbornu, takođe u Engleskoj, biće smanjeni u statusu.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.