Iga Sviatek sada 10:1 protiv Koko Gauf, čeka poslednjeg protivnika Rima

Iga Sviatek sada 10:1 protiv Koko Gauf, čeka poslednjeg protivnika Rima

Svetski broj 1 će se suočiti ili sa svetskim brojem 2 Arjnom Sabalenkom u revanšu njihove borbe za titulu u Madridu, ili sa Danijelom Kolins.

Pregledajući polufinale Rima u četvrtak između Ige Sviatek i Koko Gauf, Stiv Tignor je napisao: „Ovo je možda pobeda Sviateka i prilika da Gauf proceni njenu igru na šljaci u odnosu na zlatni standard.“

Korektno po obe tačke: Sviatek je pobedio, 6-4, 6-3 i Gaufova igra na šljaci – dok je možda Top 5 na turneji – još uvek je velika razdaljina iza poljskog pejsažera.

Sviatek, koja sada ima 10:1 protiv Gaufa u još uvek mladim karijerama, često igra 6-0 i 6-1 setove na svojoj omiljenoj podlozi. Dok je Gauf to izbegavao danas, to je hladna uteha za igrača koji sigurno ima golove uporedive sa Sviatekovom, ako ne i njenom svesvestom igrom.

Ovo je bio njihov prvi susret od kada su se sudarili na prošlogodišnjem WTA finalu, pobedom Sviateka 6-0, 7-5. To je bio njihov peti meč 2023. godine, i dok je bilo potrebno neko vreme da se ukrste putevi ove sezone, pojavili su se poznati obrasci.

GettyImages-2153255300

GettyImages-2153255300

Gaufova druga serva – nešto što pokušava da uzdrma, posle njenog neukusnog leta – bila je obaveza; osvojila je samo 14 od 38 poena. Svijatekova nemilosrdna meta Gaufovog slabijeg forhenda, koji je naterao Amerikanca da odigra 11 brejk poena. Spasila je sedam, ali stalni pritisak je bio preveliki da izdrži. Gauf ima jednu pobedu protiv Sviateka, koja je došla prošle godine u Sinsinatiju, a izgubila je svaki drugi meč koji su odigrali u dva seta.

Sledeća za Sviateka u Rimu mogla bi da bude Arjana Sabalenka, u revanšu njihovog klasičnog madridskog finala. To bi mogla da bude i Danijela Kolins, koja izlaže proleće slično Gaufovog „Leta Koko“.

Sledeжi za Gaufa? Pokušavam da smislim još jedan pristup suočavanju sa Sviatekom. Nažalost po Koko, Iga je još bolja na šljaci.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.