Iga Sviatek stigla do još jednog finala u Rimu i ne pronalazi rivale na šljaci

Iga Sviatek stigla do još jednog finala u Rimu i ne pronalazi rivale na šljaci

Poljak, osvajač Mutua Madrid Opena, pobedio je Koko Gauf u polufinalu Foro Italika

Nili ih ima dvoje bez tri. To je broj finala koje već ima Iga Swiatek u Foro Italiku u Rimu. Šampion u izdanju 2021 i 2022 Ide na trostruku krunu na WTA 1000 u Rimu. Svoje ime je već tri puta pisao u kabinetu za trofeje u Dohi (od 2022. do 2024) i Na Rolan Garosu (2020, 2022-2023).

Sviatek, koja je pre samo 12 dana osvojila Mutua Madrid Open, nastavlja svoju tiraniju na šljaci. Cilj joj je da bude prva od Serene Vilijams (2013) koja je vladala vrhovnim u istoj sezoni u španskoj i italijanskoj prestonici.

Njihova poslednja žrtva je Koko Gauf u četvrtak, 6-4, 6-3. Amerikanac je izgubio 10 od 11 susreta između njih dvojice.

Iga čeka u finalu pobednika drugog polufinala koji suočiće se sa Arinom Sabalenkom i Danijelom Kolins. U slučaju Koko, ona će morati da sačeka Rolan Garos (od 26. maja do 9. juna) kako bi pokušala da otpečati Sabalenku sa drugog mesta na rang listi. Swiatekova razlika u odnosu na Belorusa na top listama je 3 467 poena.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.