Ponudu za reket Rodžer Federer iskoristio u svom poslednjem finalu Rolan Garosa

Ponudu za reket Rodžer Federer iskoristio u svom poslednjem finalu Rolan Garosa

… ako imate najmanje 50.000 dolara, što je ono što se očekuje da će ram doneti na aukciji.

Da li 50 hiljada leži okolo? Možda bi mogao da poseduješ deo istorije tenisa. Reket koji je Rodžer Federer koristio u svom poslednjem finalu Rolan Garosa na prodaju je na aukciji Prestige Memorabilia koja je otvorena ove nedelje.

Očekuje se da će reket dobiti veliku cenu u periodu licitacije koji je počeo 14. Aukcija takođe uključuje druge predmete koje su nosile i koristile druge teniske legende sa autogramom.

Federer je držao prilagođeni Vilson reket 2011. godine, kada je stigao do svog petog (i finala) finala Rolan Garosa u poslednjih šest godina. Da bi to postigao, čuveno je okončao pobednički niz Novaka Đokovića od 43 meča u polufinalu – i slavio sa sada već ikoničnim mahanje prstima – pre nego što je u četiri seta izgubio od rivala Rafaela Nadala. Reket je na aukciju obezbedila Federerova eponimna dobrotvorna fondacija, a fotomatching forenzička tehnologija potvrdila je da je to ista ona koju je koristio.

Reket takođe ima Federerov autogram na dršci.

Federer je poslednji od svojih pet finala Rolan Garosa odigrao 2011. godine, izgubivši od Rafaela Nadala.

Federer je poslednji od svojih pet finala Rolan Garosa odigrao 2011. godine, izgubivši od Rafaela Nadala.

Pored Federerovog štapa, kolekcionari mogu da licitiraju na…

  • Cipele koje su nosile Igu Sviatek do titule BNP Paribas Open ovog proleća
  • Košulja, narukvice i cipele koje je Nadal nosio vodeći Španiju do Dejvis kupa 2009 godine
  • Narukvica koju je nosio Karlos Alkaraz tokom trčanja do titule na Ju-Es openu 2022.

Ali možda najintegantniji kolekcionarski predmet? Uskoro penzionisani Dominik Thiem je razbio Babolat reket koji je koristio na Internazionali BNL d’Italia 2019, gde ga je u drugom kolu iznervirao Fernando Verdasko usred spora sa organizatorima turnira. Po aukcijskoj kući, ona dolazi sa pismom autentičnosti originalnog primaoca, koji je radio na turniru, a reket mu je dao Thiem.

Započnite licitaciju!

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.