Granoljerovi i Zebaljosi stigli do polufinala u Rimu bez ispuštanja seta

Granoljerovi i Zebaljosi stigli do polufinala u Rimu bez ispuštanja seta

Špansko-argentinski par plasirao se u svoje sedmo polufinale sezone, pošto su pobedili Belgijance Sandera Gilea i Jorana Vligena 6-2, 7-6 (4)

LIgrači broj jedan u dublu nastavljaju da prave stalan potez u Rimu. Marcel Granollers i Horacio Zeballos Oni nastavljaju sa svojom dobrom dinamikom, dosežući polufinale Mastersa u Rimu posle pobede nad Belgijancima Sander Gille I Joran Vliegen u dva seta, za 6-2 & 7-6 (4) za jedan sat i 29 minuta.

Par broj jedan nije izneverio ono što jesu njihovi ‘dželati’ u polufinalu Monte-Karla i oni kojima su se osvetili u drugom kolu na Mutua Madrid Openu. Pobedom, duo koji su činili Španac i Argentinac čine šest uzastopnih pobeda a da nisam ispustio set u Rimu.

Tri susreta rešena sa autoritetom uprkos činjenici da su ga i njegov debi i njegov meč u četvrtak završili tako što su ga zatvorili na taj-brejk. U polufinalu suočiće se sa parom koji je formirao Kazahstanac Aleksandar Bublik i SAD. Ben Šelton, koji je u četvrtfinalu eliminisao Argentince Tomasa Etčeverija i Franciska Cerundola.

Podizanje titule, nezavršen posao sezone

Nakon što je postao Broj jedanili posle plasmana u polufinale Mutua Madrid Opena, par je morao da se povuče sa turnira zbog povrede Zebaljosa. Odluka koja je ostavila one koji su bili favoriti da podignu krunu u Madridu bez finala.

Svojim prisustvom među prva četiri para u Rimu, Granoljerovi i Zebaljosi stigli do sedmog polufinala sezone, nakon što je stigao do runde u AUckland, Buenos Aires, Indian Wells, Miami, Monte Carlo i španska prestonica. U tri od ovih (Okland, Buenos Ajres, Indijan Vels), broj jedan je stigao do finala, međutim u svima su ostali sa medom u rukama. Izgubivši dvojicu od njih dvojice od para koje je formirao Holanđanin Wesley Koolhof i srpski Nikola Mektić, koji se bore za svoje mesto u sledećem kolu italijanskog turnira.

Rezultat koji treba rešiti podizanjem titule što je, u onome što je jedna od najboljih sezona para koji su osvojili osam ATP titula, ponovo nadohvat ruke na sceni u kojoj duo zna kako je pobediti, posle da bude krunisan na Foro Italiku 2020.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.