SAD otkrile ‘zemljanina’ po imenu Tomi Pol u Rimu

SAD otkrile 'zemljanina' po imenu Tomi Pol u Rimu

Amerikanac se ušunjao u polufinale Foro Italika pošto je eliminisao Hurkača u tri seta

In najuočljiviji Rim Masters 1000 u živom sećanju, svako je dobrodošao da se bori za titulu. Bez Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Karlosa Alkaraza ili Janika Grešnika, to je bio Tomi Pol onaj koji se prijavio za zabavu. Amerikanac je u drugom kolu prekinuo otpor Huberta Hurkača, Nadalovog dželata, rezultatom 7-5, 3-6, 6-3.

Paul je upravo preobraćen on je peti teniser iz svoje zemlje koji se probija u prvih osam na terenima Foro Italika. Pre njega, oni su to uradili Andre Agasi (2002), Endi Rodik (2002), Džon Izner (2017) i Rajli Opelka (2021).

Tomi, koji je upravo pobedio Danila Medvedeva, prvi put je uspeo da pobedi dvojicu top 10 igrača na istom turniru. U penal rundi, pobednik meča između Stefanos Tsitsipas i Nicolas Jarry.

Ne treba imati u vidu da je prvo polufinale definisano juče na vrhu žreba koje će preći iznenađujuće Alehandro Tabilo i Aleksandar Zverev.

Avatar photo
O autoru
Nikola Čavić
Nikola Čavić je priznati novinar i trenutni urednik sajta Super Sport. Rođen i odrastao u Srbiji, Nikola je svoju strast prema sportu pretvorio u uspešnu karijeru, sa višegodišnjim iskustvom u izveštavanju o nacionalnim i međunarodnim sportskim događajima. Poseduje izuzetno znanje o različitim sportovima, posebno o fudbalu, košarci i tenisu, što mu omogućava da pruži dubinske analize i originalne sportske priče. Kroz svoju ulogu na čelu redakcije Super Sport, Nikola nastoji da održi visok standard profesionalnosti i tačnosti u sportskom novinarstvu.